Matkamessut 2023

Matkamessut 2023

Kävin perjantaina 20.1.2023 matkamessuilla Helsingin messukeskuksessa akkreditoituna sisällöntuottajana.

matkamessuarvonta: asuntoauto viikoksi käyttöön
Esarent: vuokrataan matkailuautoja ja asuntovaunuja

Kävin ensiksi pikaisesti Caravan-messuilla. ProCaravanin arvonnassa voi uutiskirjeen tilaamalla voittaa matkailuauton viikoksi käyttöön.

Arvonnat tämän vuoden messuilla olivat enimmäkseen siirtyneet nettiin eli arvontaan osallistutaan puhelimella. Puhelimen kameralla voidaan lukea QR-koodi, joka sisältää linkin arvontalomakkeeseen.

Toisessa kuvassa on EsaRentin matkailuautojen ja matkailuautojen vuokrahinnasto, kallilta näyttää. Kyseessä ei ole minun yritykseni, vaikka nimi olisi varsin sopiva :-).

Halvin matkailuauto näytti maksavan 62 900 euroa.

Rovaniemi vuoden 2023 matkamessuilla

Rovaniemen messuosastoa pääsisäänkäynnin luona ei voi olla huomaamatta. ”The official hometown of Santa Claus” eli ”Joulupukin virallinen kotikaupunki”.Palkinto sisältää majoituksen viihtyisässä Santa’s Hotels Deluxe-huoneessa, aktiviteettiohjelman Bearhill Huskylla, vierailun Napapiirillä Joulupukin luona ja yhteiskuva Santa Claus Officella sekä Kulttuuripassin, jolla pääsy kolmeen kohteeseen: Tiedekeskus Pilke, Arktikum – Museum and Science Centre ja Korundi

Ruka, Kuusamo, Kemijärvi ja Rovaniemi vuoden 2023 matkamessuilla

Myös muu Lappi ja Pohjois-Suomi oli näyttävästi mukana matkamessuilla. Kuusamoa pidetään usein mielikuvissa Lappiin kuuluvana, mutta jos ihan tarkkoja ollaan, kuuluu se Pohjois-Pohjanmaahan.

Visit Levin arvonnassa matkamessujen aikana uutiskirjeen tilanneiden kesken arvotaan 1500 euron arvoinen majoituspaketti.

Kotimaanmatkailun osastot olivat lisääntyneet aikaisemmasta. Ulkomaisia osastoja oli lähes 70 maasta, ensimmäistä kertaa mukana olivat Sao Tome & Principe ja Algeria.

Vuoden 2023 matkamessujen partnerimaa on Kreikka.

Kreikka ja Espanja ovat ylivoimaisesti suosituimmat suomalaisten pakettimatkakohteet. Matkailu on elpynyt koronan jälkeen, suomalaisista 55 % suunnittelee matkustavansa vuonna 2023 ulkomaille ja 70 % kotimaahan.Meze 8 e matkamessuilla

Kreikan osastolla oli suosittu ruokatarjous: meze 8 euroa: 6 valintaa + pita + halloumi.

Kävin Georgian osastolla hieman juttelemassa. Olen käynyt Georgiassa vuonna 2012 ja jopa harkinnut muuttoa Georgian Batumiin.

Georgian messuosasto vuoden 2023 matkamessuilla ja hatsapuri

Mitä georgialaiseen ruokaan tulee, kerroin pitäväni adzharialaisesta hatsapurista, tuollaisesta kuvassa näkyvästä.

Venäläisiä on kuulemma muuttanut viime aikoina kaikkialle Georgiaan, ei vain pääkaupunki Tbilisiin. Georgian edustaja myönsi pelkäävänsä sotaa [Georgian kaksi pohjoistaa maakuntaa ovat Venäjän miehittämiä vuodesta 2008].

We Love Cruises -osasto, Matkamessut 2023

We Love Cruises -osasto [”Rakastamme risteilyjä”] näytti hyvin suositulta. 7 päivän Celebrity Cruisesin Välimeren-risteilyn arvontaan kahdelle hengelle ehtii osallistua 31.1.2023 asti.

imt.fi eli Ikaalisten matkatoimisto vuoden 2023 matkamessuilla

Ikaalisten matkatoimisto on hiljattain brändännyt itsensä uudelleen, se on nyt IMT. Kotisivulla pitäisi käsittääkseni mainoskylttien mukaan olla 1000 euron arvonta, mutta en löytänyt sellaista mistään. Uudet sivut näyttävät hyvältä, mutta uusi Instagram-osoite on jäänyt päivittämättä.

Thaimaan messuosastolla tanssitaan matkamessuilla 2023

Tanssiesitys Thaimaan matkamessuosastolla.

Kauniita varjoja Thaimaan messuosastolla. Onko varjot maalattu paikan päällä?

Poro Muonion matkamessuosastolla.
Lahden Salpausselän kisojen maskotti matkamessuilla.
Olympia-kaukomatkatoimiston näyttävä messuosasto

Olympia-kaukomatkatoimiston näyttävä messuosasto.

Iisalmen matkamessuosasto 2023

Iisalmen matkamessuosastolla jonotettiin onnenpyörään osallistumista.

Matkailutoimittaja ja -kirjailija Antti Helin vuoden 2023 matkamessuilla.

Matkailutoimittaja ja -kirjailija Antti Helin vertailemassa Thaimaan tärkeimpiä matkakohteita keskenään. Ensin Phuket vs. Koh Samui.

Phuket vs. Krabi (Ao Nang) matkamessuilla 2023

Seuraavaksi vastakkain Phuket ja Krabi.

Antti Helin ylläpitää matkailusivustoja MinneThaimaassa ja Kerran elämässä. Hän asuu tällä hetkellä Laosissa ja omistaa majatalon Filippiineillä.

Tullikoiraharjoittelija Tullin matkamessuosastolla.

Tullikoiraharjoittelija Tullin matkamessuosastolla.

Pohjanmaan messuosasto matkamessuilla 2023.

Pohjanmaallakin voisi joskus käydä.

Kristiinankaupungin messuosaston hotellinomistaja 1810-luvun virkamiehen vaatteissa.

Kainuu on englanniksi Arctic Lakeland eli Arktinen järvimaa

Kainuu on englanniksi Arctic Lakeland eli Arktinen järvimaa :-).

Aurora Hut matkamessuilla

Aurora hut eli Revontulimökki.

Japanin messuosasto oli ruoka-osastojen vieressä.

Näkymä ruoka-osastoilta.

Piadina

Kävin syömässä Haapasalon minijuustohatsapurin (6 e) sekä Piadina Romagnolan (7 e), joka on italialainen täytetty ohutleipä.

Saavuin Messukeskukseen klo 13 maissa ja lähdin pois klo 17.45. Kävelymatkaa messuilla kertyi 8000 askelta eli vajaat 6 km.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Intouduttiin itse käymään jopa kahtena päivänä, mielenkiintoisia näytteilleasettajia oli runsaasti. Vaikka vietettiin messuilla runsaasti aikaa, ei käyty kuuntelemassa yhtään puheenvuoroja. Niissäkin olisi kyllä ollut mielenkiintoisia asioita tarjolla.

    1. En viitsinyt lähteä kuin yhtenä päivänä kun minulla on matkamessuille kahden tunnin ajomatka. Jos asuisin pääkaupunkiseudulla, kävisin kyllä useampana päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *