sony cx410

Uuden videokameran valinta ja testivideo

| Lukuaika 2 min

Kuvasin eilen nopeasti kolmen minuutin testivideon uudella videokamerallani Sony HDR-CX410VE:llä. Kuvauspaikkana oli Veljekset Keskisen kyläkauppa ympäristöineen Töysän Tuurissa.

Kuvasin parhaalla laadulla (1080/50p/28kbps) ja täysautomaatilla, kuvanvakaaja Active-asennossa. Miljoonarock-kuvien kohdalla näkyy häiriöraitaa, mutta lähettämässäni videossa sitä ei ollut, joten täytyy kokeilla lähetystä vielä uudelleen.

Videokameran valinta

Lueskelin ensin netistä hieman ulkomaisia videokameratestejä ja kävin sitten kaupassa kokeilemassa kuvaten omalle muistikortille. Tämän Sony HDR-CX410VE:n lisäksi kokeilin Panasonic HC-V720:a ja Panasonic HC-X920:a.

Selvästi kalliimmassa kolmella kuvakennolla varustetussa Panasonic X920:ssa oli tietysti paras kuvanlaatu, mutta sen tarkennus toimi selvästi hitaammin eikä kuvanvakainkaan tainnut vetää vertoja V720:lle ja X920:lle.

Panasonic V720:n ja Sony CX410:n kuvanlaatu vaikutti muuten yhtä hyvältä, mutta Sonyn luonnollisemmat värit painoivat vaa’an sen puolelle.

Tilasin kameran Saksan Amazonilta, josta kamera irtosi 110 e halvemmalla kuin Suomesta.

Olin hajalle menneeseen kaksi vuotta sitten ostamaani Panasonic HDC-SD90:een tyytyväinen, mutta kyllä tämä uusi kamera on vielä parempi. Ja miksi ei olisi, pitäähän kahdessa vuodessa jotain kehitystä tapahtua.