sony cx410

Uuden videokameran valinta ja testivideo

Kuvasin eilen nopeasti kolmen minuutin testivideon uudella videokamerallani Sony HDR-CX410VE:llä. Kuvauspaikkana oli Veljekset Keskisen kyläkauppa ympäristöineen Töysän Tuurissa.

Kuvasin parhaalla laadulla (1080/50p/28kbps) ja täysautomaatilla, kuvanvakaaja Active-asennossa. Miljoonarock-kuvien kohdalla näkyy häiriöraitaa, mutta lähettämässäni videossa sitä ei ollut, joten täytyy kokeilla lähetystä vielä uudelleen.

Videokameran valinta

Lueskelin ensin netistä hieman ulkomaisia videokameratestejä ja kävin sitten kaupassa kokeilemassa kuvaten omalle muistikortille. Tämän Sony HDR-CX410VE:n lisäksi kokeilin Panasonic HC-V720:a ja Panasonic HC-X920:a.

Selvästi kalliimmassa kolmella kuvakennolla varustetussa Panasonic X920:ssa oli tietysti paras kuvanlaatu, mutta sen tarkennus toimi selvästi hitaammin eikä kuvanvakainkaan tainnut vetää vertoja V720:lle ja X920:lle.

Panasonic V720:n ja Sony CX410:n kuvanlaatu vaikutti muuten yhtä hyvältä, mutta Sonyn luonnollisemmat värit painoivat vaa’an sen puolelle.Tilasin kameran Saksan Amazonilta, josta kamera irtosi 110 e halvemmalla kuin Suomesta.

Olin hajalle menneeseen kaksi vuotta sitten ostamaani Panasonic HDC-SD90:een tyytyväinen, mutta kyllä tämä uusi kamera on vielä parempi. Ja miksi ei olisi, pitäähän kahdessa vuodessa jotain kehitystä tapahtua.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

 1. Hei pari linkkiä 3v ikäisen Canon Legria M36 kameran kuvaa, maksoi silloin alta 400 euroo, Suomessa, Rajalassa. Tilausnumero: 16067 Päivämäärä: 4.11.2010 Kellonaika: 8:44

  Valitsin Canonin sen suomenkielisen valikon johdosta, vaikka meillä on ollut useampia digivideokameroita, en ollut tottunut niiden englanninkieliseen valikkoon ja ominaisuuksien käyttö on usein tarpeellista, varsinkin sisätiloissa.

  Suurin osa linkin videoista on otettu Canon ixus 100is kameralla, ne on kuvankäsittelyllä muunnettu fullHD kokoon, koska en kanna videokameaa useinkaan mukanani.
  Nyt teen jo osasta perhetapahtumia 4k videota.

  http://www.youtube.com/watch?v=ABg3CWm1Aao

  http://www.youtube.com/watch?v=ZAnNc15alyo&list=UUd_lOBDwVTPz3fXBzNKVMsA&feature=c4-overview

 2. Voiko tuohon Sonyyn kiinnittää ulkoisen mikin jossa on sama kiinnitysmekanismi kuin järkkäreiden salamoissa eli saa laitettua järkkäreiden päälle ”kiskoihin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *