Venäjän vuosiviisumi Turun Neva Toursilta

Kaupallinen yhteistyö: Turun Neva Tours*

Turun Neva Toursin kautta tilaamani Venäjän vuosiviisumi saapui tänään ja lähipäivinä lähden parin viikon reissulle. Kerron tässä postauksessa vuosiviisumin hankkimiseen liittyvästä paperisodasta.

Venäjän vuosiviisumin tilausprosessi

Aikaisempi Venäjän vuosiviisumini päättyi maaliskuun lopussa ja tarkoitukseni oli hakea uusi vuosiviisumi keväällä hyvissä ajoin ennen kesää hyödyntäen matkamessuilla saamaani alennuskoodia, mutta en muistanutkaan hoitaa asiaa kuntoon ja viisumin hankinta viivästyi lopulta heinäkuulle asti.

Moskova-kollaasi
Moskova 6/2016.

Minulla oli Venäjän vuosiviisumi Turun Nevan Toursin kautta vuonna 2011. Siitä tilausprosessi oli muuttunut sen verran, että nyt täytettiin paperihakemuksen sijaan ensiksi sähköinen hakemus Venäjän konsulaatin sivuilla. Sähköinen hakemus pitää myös tulostaa ja allekirjoittaa ja lähettää matkatoimistoon. Tarvittavat liitteet ovat

  • passi
  • yksi korkeintaan 6 kk vanha valokuva
  • matkavakuutustodistus

Kuvan sain otettua Pirkkalan Verkkokauppa.comin myymälässä yhdellä eurolla, matkavakuutustodistuksen sain ladattua Eurooppalaisen nettisivuilta.

Coat of Arms of the Russian Federation

Venäjän konsulaatin ja Neva Toursin sivuilla on viisumihakemuksen täyttöohjeita, mutta yksi asia minun piti tarkistaa soittamalla Neva Toursille. Minulle oli uusi asia mitä tehdään silloin kun passi ei olekaan voimassa ihan tarvittavaa puolta vuotta viisumin päättymisen jälkeen. Ratkaisu oli lyhentää vuosiviisumin päättymisaikaa sen verran, että passin voimassaoloa jää jäljelle 6 kk. Viisumini on siten voimassa 18.7.2017 – 7.7.2018.Sähköiseen hakemukseen merkitsemäni kutsuorganisaatio piti vaihtaa, vaihto onnistui kun annoin Neva Toursille salasanan konsulaattiin lähettämääni hakemukseen.

Vuosiviisumin toimitusajaksi tuli vain hieman yli kaksi viikkoa. Nopean 2-3 vk toimitusajan sanotaan olevan mahdollinen silloin kun taustalla on aikaisempi vuosiviisumi, jolla kolme käyntiä Venäjällä.

Turun Neva Toursin matkat

Olen 2000-luvun vaihteessa ollut mukana Neva Toursin Pietarin bussimatkoilla. Nousin silloin kyytiin Helsingissä ja ellen väärin muista, Pietarissa yövyttiin silloinkin Moskova-hotellissa. Nykyisin 4 päivän bussimatka majoituksella näyttää maksavan 220-240 euroa (lisäksi kertaviisumi 68 e ja 1HH lisä 85 e).

Nykyisin Neva Tours tekee myös pitempiä kiertomatkoja aina Murmanskia ja Siperian Omskia myöten. Ihan Vladivostokiin asti ei matkoja kuulemma ole suunnitteilla. Bussimatkojen lisäksi myydään junamatkoja ja jokiristeilyjä.

Matkasuunnitelmat

Minulla oli suunnitelmissa matkustaa kesällä pari kuukautta Venäjällä ja/tai Ukrainassa jos saan asuntooni vuokralaisen kesäksi. Yllättäen vuokralaista ei tällä kertaa löytynytkään, joten suunnitelmani kesälle kutistuivat parin viikon matkaksi Venäjälle. Matkan suunnittelu on vielä kesken, mutta käyn mahdollisesti Pietarin lisäksi myös Petroskoissa ja Laatokan rannalla.

Viikon syyslomasta lokakuun lopulla en vielä tiedä vietänkö sen Venäjällä.*Sain vuosiviisumin sponsoroituna eli ilmaiseksi.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *