WordDive

WordDive-kieliopintoja osa 2, espanja ja venäjä, 03/2012

Ylläolevassa grafiikassa on tämänhetkinen tilanteeni espanjan opiskelussa WordDive-nettikurssin avulla eli olen aloittanut sanoja (tai sanaliittoja) 463 kpl, oppinut niistä 294 kpl ja pysyvästi oppinut 168 kpl.

Opiskelutunteja minulla on kertynyt 8, mikä kuulostaa aika vähältä. Mutta toisaalta se on huomattavasti paremmin kuin ei mitään. Olisiko ilman Worddivea tullut opiskeltua espanjaa tämänkään vertaa, tuskinpa. Jos en ole paljoa edistynyt kielitaidossa, olen sitä jossain määrin ainakin pystynyt pitämään yllä.

Olen opiskellut tyypillisesti 15 min päivässä, joskus 30 min, ja sitten taas unohtanut välissä koko opiskelun viikoksi tai pariksi.

Yksi asia minua ärsyttää kovasti WordDiven espanjan kurssissa ja se on äänevoimakkuuden vaihtelu. Osa sanoista ja esimerkkilauseista toistuu huomattavasti vähäisemmällä äänenvoimakkuudella. Täytyypä laittaa WordDivelle palautetta tästä.

Muuten pidän kyllä Worddivestä. Olen aloittanut myös venäjän opiskelun Worddiven avulla, ja siinä äänevoimakkuuden vaihteluongelmaa ei onneksi ole esiintynyt.

Venäjää olen opiskellut vasta 1,5 tuntia. Venäjän opiskeluni eroaa paljon espanjan opiskelustani eli se on lähinnä kertausta ja kirjoittamaan opettelua. Myös ääntämisharjoittelu on suuremmassa roolissa venäjässä, espanjan ääntäminenhän on helppoa venäjään verrattuna.On myös paljon sanoja, jotka osaan, mutta teen niiden kirjoitusasussa pikku virheitä, joita pystynen vähitellen vähentämään. Osaan tosi huonosti venäläisen kymmensormijärjestelmän, joten opettelen myös sitä samalla.

Venäjän aloitin jonkin tarjouskampanjan aikana eli maksoin puolesta vuodesta muistaakseni 19,90 e normaalin 34,90 e sijaan.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *