Cancun 2013

Matkailuvuosi 2013: 10 maata ja 8 kk

Reissuesan matkailuvuosi 2013

Vuosi 2013 oli minulla vilkas matkailuvuosi, itse asiassa olin selvästi enemmän matkoilla kuin kotona. Vietin vuonna 2013 ulkomailla yli 8 kk. Kävin 10 maassa, joista 8 olivat uusia maita eli sellaisia joissa en ollut ennen käynyt. Suomessa olin maaliskuun alussa 10 päivää, kesä-elokuun sekä joulukuun lopun.

Malaga, Espanja

Malaga, Espanja

Tammi-helmikuun 2013 opiskelin espanjan kieltä Malagassa Espanjassa. Kurssin ensimmäiset 4 kk oli opiskeltu Suomessa Itä-Hämeen Opistossa. Tein useita retkiä muualle Andalusiaan. Malagassa pääsin näkemään muun muassa karnevaalit (karnevaalikulkuevideo).

Cancun, Meksiko

Cancun, Meksiko

Maalis-toukokuun 2013 vietin Meksikon ja Väli-Amerikan kiertomatkalla. Reittini oli Meksiko – Belize – Guatemala – El Salvador – Honduras – Nicaragua – Costa Rica – Panama (katso kätevä kartta, jossa on linkit koko reissun blogikirjoituksiin).

Yllättäen Cancunissa oli koko reissun paras sää, ei liian kuumaa tai kosteaa, vaan 25-26 astetta. Guatemalan Floresissa oli 40 astetta, joten jänistin retken Guatemalan ykkösnähtävyyteen Tikalin kansallispuistoon.Upeimmat rantamaisemat olivat Cancunissa (kuva yllä ja blogin otsikkokuvana) ja Guatemalan Atitlan-järvellä. Näiden lisäksi myös Nicaraguan San Juan del Surissa viihdyin oikein hyvin. Costa Rican osuus meni hieman pieleen sairastelun vuoksi.

Hondurasin pääkaupungissa Tegucigalpassa koulutyttö varoitti, että minut voidaan tappaa jos kuljeskelen siellä järjestelmäkamerani kanssa. Paradoksaalisesti kamerani varastettiin suhteellisen turvallisessa Panamassa. Videokameran kanssakaan ei ollut parasta mahdollista tuuria, vaan kameran näyttö sammui lopullisesti jo Meksikossa. Sain kuitenkin järkkärillä kuvattua suositun (SD-versiota katsottu 3000 krt) pääsiäiskulkuevideon Guatemalan Antiguassa.

New York, Keskuspuisto

Keskuspuisto, New York

Paluumatkalla Väli-Amerikasta pysähdyin viideksi päiväksi komeassa New Yorkissa. USA:sta tuli 57. maa käytyjen maiden listallani. Haluan myös tehdä jossakin vaiheessa laajan USA:n kiertomatkan.

Venetsialaiset, Himanka

Venetsialaiset, Himanka

Kesällä Suomessa en paljoa matkustellut, mutta Ähtärin eläinpuistossa kävin, joissakin Tampereen urheilu- ja muissa tapahtumissa sekä venetsialaisissa Himangalla.Las Palmas

Playa de Las Canteras, Las Palmas de Gran Canaria

Syyskuun 2013 alusta jouluaatonaattoon asti asuin Las Palmasissa Gran Canarialla. Aluksi ehdin paremmin leikkiä turistia, mutta viimeisin kuukausi meni tiukasti tietokoneen äänessä Matkapuhelinfoorumin suuren uudistuksen kimpussa.

Luottokorttini kuoletettiin tietoturvasyistä jo syyskuussa. Yhdessä vaiheessa olin vuokraamassa autoa viikoksi, mutta eihän se onnistunut ilman luottokorttia. Muuten kyllä varakortti Visa Electron ajoi hyvin asiansa, sillä kannattaa aina tehdä käteisnostot mieluummin kuin luottokortilla jos Euroopassa matkustaa.

Olin saanut matkavakuutuksesta uuden Sony NEX-5R -järkkärin varastetun tilalle, mutta epäonni kameran kanssa jatkui. Pudotin sen kohtalokkaasti kivilattialle ja lokakuun lopulta lähtien sain pärjätä Canon S100:lla, joka sinänsä pokkariksi on erinomainen kamera. Nyt Suomeen palattuani selvitän saako NEXiä vielä korjattua.

Matkavakuutuksesta puheen ollen, ennen Kanarian reissua päivitin matkavakuutukseni parempaan versioon ja nyt voin vakuutuksen puolesta matkustaa vaikka 11 kk vuodessa jos niin haluan.

Vuoden 2013 aikana ruksasin Bucket List 2012 -haavelistaltani New Yorkin ja Kanarialle muuton. ”Opiskele espanja sujuvaksi” -kohdan jätin vielä kuittaamatta.

Matkasuunnitelmat vuodelle 2014

17.12.2013 kirjoitin Matkafoorumin Matkasuunnitelmat 2014? -viestiketjuun:

Tammi-helmikuun aion viettää Suomessa. Harrastan hieman lähialuematkailua ja käyn matkamessuilla Helsingissä.

Maalis-huhtikuun aion viettää jossakin ulkomailla, todennäköisemmin tropiikissa kuin pakkasessa. Ykkösvaihtoehto on tällä hetkellä Dominikaaninen tasavalta. Matkaliput voin ostaa kunhan saan passin ensin uusittua.

Toukokuussa mahdollisesti matkustan Valko-Venäjälle katsomaan jääkiekon MM-kisoja. Viisumia ei kisaturisti tarvitse, sen verran on jo selvillä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Hei,

    matkablogisi on virkistävää luettavaa, sillä yleensä blogeissa ja erityisesti matkablogeissa huokuu kirjoittajansa narsismi. Sinun blogissasi tällaista en ole havainnut. Ei muuta kuin onnea tuleville matkoille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *