Ecuador, Etelä-Amerikka

Malecon 2000, Guayaquil, Ecuador 1.12.2011

4.12.2011
GuayaquilMalecon 2000, Guayaquil, Ecuador.

Etelä-Ecuadorin Guayaquil on Ecuadorin suurin kaupunki 2 2,3 miljoonalla asukkaallaan, pääkaupunki Bogotassa Quitossa asukkaita on 700 000 2,2 miljoonaa.

Guayaquil sijaitsee Guayas-joen rannalla. Malecon 2000 on uusi restauroitu rantabulevardi, kaupungin keskus, jossa on aukioita, suihkulähteitä, patsaita, monumentteja, näkötorneja, kahviloita, ravintoloita, suuri puutarha, kauppakeskus, museoita, museolaiva ja IMAX-teatteri.

Guayaquil

Kävelin useamman kilometrin pituisen Malecon 2000:n päästä päähän. Malecon on Ecuadorin vaarallisimman kaupungin turvallista osaa, vartijoita näkyi paljon.

Guayaquilin bussiasemalla oli 114 laituria ja 78 lipunmyyntiluukkua. Menin bussiterminaalista keskustaan ja takaisin Metrovia -pikabussilla (0,25 USD), Metrovian terminaali on bussiaseman vieressä tien toisella puolella.

Yövyin Guayaquilissa yhden yön, otin ensimmäisen edullisen wlanissa varustetun hotellin, joka tuli keskustassa kävellessä vastaan (12 USD). Hotelli Jira sijaitsi Captain Navara -kadulla, mutta Google Kartat on unohtanut koko kadun kartasta! Nokia Kartat sen sijaan tunsi kyseisen kadun.

GuayaquilNäkymä Malecon 2000:lta kohti kaupunkia.

Reissuesan matkakuvat: 16 Guayaquil-kuvaa

4 Comments

 • Reply Tiina Isopahkala via Facebook 4.12.2011 at 13:47

  jopas on värikkäitä taloja,hm…vähän oudon näköistä 🙂

 • Reply Elsa88 5.12.2011 at 11:21

  Taidat olla vielä vähän Kolumbiassa tekstin ensimmäisen lauseen perusteella 😀

  Tosi kivoja kuvia! Tekee mieli lähteä itsekkin matkalle.

  • Reply Pro 8.3.2012 at 06:39

   soy argentino pero del itiorner yo entiendo como te sentis, conozco a los portenos y tampoco me caen bien. Uruguay es un pais maravilloso turisticamente, la gente es muy amable, Argentina tambien podria serlo lastima que no lo sabemos aprovechar como ustedes con su pais.

 • Reply Esa Isopahkala 5.12.2011 at 21:52

  Heh, niinpä näyttää menneen maat ja kaupungit sekaisin :). Huomasikohan tuota muut…

 • Leave a Reply