Tumbes, Peru

Vaarallinen Tumbes, Peru 2-3.12.2011

Tumbes

Kuva Tumbesin keskustasta.

Tulin CIFA:n bussilla (8,50 USD) Ecuadorista Peruun, bussi lähti Guayaquilista klo 13.10 ja Perun Tumbesissa olin vasta kahdeksan maissa illalla. Jatkoyhteyttä Mancoraan reilun sadan km päähän ei enää ollut, joten piti jäädä Tumbesiin yöksi.

Olin ottamassa mototaksia hotellille, olin istuutunut taksiin, joku istui viereeni ja samalla aseman ovelta huidottiin ja sanottiin, että älä lähde, aikovat ryöstää. Palasin nopeasti sisälle asemalle ja palkkasin ”hieman” luotettavamman kuskin.

Tumbes

En tiedä onko Peru tai Tumbes erityisen vaarallinen taksien suhteen, tämä oli ensimmäinen vaaratilanne Etelä-Amerikassa.

Pääsin halpaan hotelliin (20 Ecuadorin uutta solea eli 6 euroa), mototaksi oli alle euron. Kävin syömässä ja nettikahvilassa.

Aamulla tein pienen kävelykierroksen, nostin rahaa (rajalla olin vaihtanut 20 USD), kävin aamiaisella. Mototaksin neuvomassa paikassa odottelin bussia Mancoraan puoli tuntia, sitten kysyin ohikulkijalta.Sain tietää, että kortteli suoraan ja käännös oikealle löytyy minibussien lähtöpaikka ja sainkin kyydin 10 minuutissa sieltä, 7 solea (2 e). Bussi oli törkeän ahdas, jouduin istumaan vinossa ja reppu sylissä reilun parin tunnin matkan.

Tanssi

Kahvi

Tumbes kahvi

Aamiaisella kahvin vahvuuden sai itse määritellä kahvitiivistettä lisäämällä (kuva yllä). Pakko myöntää, että Etelä-Amerikassa ei saa erityisen hyvää kahvia. Jos haluat hyvää kahvia, matkusta Vietnamiin!

10 kuvaani Tumbesista

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *