cuenca

Cuenca, Ecuador 8-9.12.2011

Cuenca

Epämukava bussimatka Perun Mancorasta Ecuadorin Cuencaan kesti 8,5 tuntia ja maksoi 20 USD.

Yllä olevassa kuvassa on Cuencan uusi katedraali, huomaa joulukuusi sen edustalla. Arkkitehdin möhläyksen takia kirkon tornit oli typistettävä suunnitelluista. Siitäkin huolimatta Cuencan historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Cuenca on Ecuadorin kolmanneksi suurin kaupunki 350 000 asukkaallaan. Pääkaupunki Quitoon pohjoiseen on matkaa 430 km. Cuenca sijaitsee 2500 metrin korkeudessa ja tyypillinen päivän korkein lämpötila on 20 astetta.

Cuenca  cathedral

Katolisissa kirkoissa sattuu usein olemaan messu meneillään kun niissä vierailen, niin myös yllä olevassa kuvassa. Hiippailen varovasti ja kamerani ei pidä meteliä, joten voin ottaa kuviakin.

Cuenca

Nämä tornit ovat kuin eri rakennuksesta, punatiilikirkossa on valkoiset tornit.

Maailmanmatkaaja-hotelliVietin Cuencan kaksi yötä Hostal Turista del Mundossa, jonka käänsin Maailmanmatkaaja-hotelliksi. Isäntä kertoi, että wlan voi olla heikko ja antoi salasanat kahteen verkkoon. Hotellissa olikin koko reissun nopein netti (alakerran ravintolasta), 5 megaa. Hotellin neljännestä kerroksesta oli hyvä näköala joen yli.

Yö maksoi 10 dollaria eli 7,50 euroa, oma kylpyhuone ja lämmin vesi. Tuuletinta ei ollut, mutta sitä ei tarvita kun illat ja yöt ovat kylmähköjä. Osoite oli Calle Larga (Pitkäkatu) lähellä Hermano Miguel -katua. Taksi bussiterminaalista maksoi vain 2 USD (1,50 e).

Valokuvat ja video

Reissuesan 24 Cuenca-valokuvaa

Kuvasin myös videon Cuencassa, se ilmestyy kunhan ehdin editoida.

LinkitGringosAbroad.com on Cuencaan kaksi vuotta sitten muuttaneen kanadalaisperheen blogi.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *