quito

Bussi töytäisi kylmässä ja sateisessa Quitossa, Ecuador 12-13.12.2011

Quito La Basilica

Parin päivän aikana Ecuadorin pääkaupunkissa Quitossa sää ehti muuttua moneen kertaan, mutta päällimmäiseksi vaikutelmaksi jäi kylmyys ja sateisuus.

Harvinaista kyllä turisti-infosta oli oikeasti hyötyä. Quiton eteläisen bussiterminaalin (Quitumbe) turisti-infosta sain hyvän ilmaisen turistikartan ja ohjeen siitä miten pohjoiseen bussiterminaaliin pääsee.

Majoitus Quitossa

Olin yötä vanhassa kaupungissa Hotel Huasi Continentalissa Flores-kadulla, 13 USD eli 10 e/yö (kph, wlan). Yllättävän kylmää oli hotellissa, eiköhän minulla ollut vaatteet päällä peiton alla koko yön.

Bussi töytäisiCalle Flores Quito

Kävelin kapealla jalkakäytävällä, yllä olevassa kuvassa olevan ihmisjoukon kohdalla, kun takaa tuli trollibussi (johdinauto, trole). Pitkän nivelbussin perä huitaisi mutkassa jalkakäytävän puolelle ja sain töytäisyn oikeaan käsivarteen. Pysyin kuitenkin pystyssä eikä siinä loppujen lopuksi käynyt mitenkään.

Lonely Planetin ThornTree-foorumilla varoitetaan kovasti trollibussien vaaroista, mutta ei niiden ajolinjoista, vaan varkausriskistä. Matkustin trolleilla kolme kertaa ja olin varuillani, ehkä oli kuitenkin hieman liiottelua pitään lompakosta kiinni kun vieressä seisoi vain pari nunnaa :).

Nokia E55 kamerana

Videokamera oli poissa pelistä laturin hukkumisen vuoksi, joten otin muutamat kuvat Quitossa Nokia E55 -kännykkäkameralla. Sillä oli vastenmielistä kuvata, valotusta oli vaikea saada kohdalleen eikä naurettavaa suljinäänitehostetta saanut pois millään. Kuvasuhteesta en myöskään pitänyt ja zoomia kaipasin.

17 Quito-kuvaa Nokia E55:lläNo onhan nämä Quiton E55-kuvat tietysti aika paljon parempia kuin Goan 7280-kuvat.

Kävelyreitti

Tein Lonely Planetin matkaoppaan mukaisen muutaman kilometrin mittaisen kävelyretken Quiton vanhassa kaupungissa ja jatkoin vielä vähän uuden kaupungin puolella.

Sateinen ilma ei innostanut lähtemään näköalaretkelle vuorille.

Poliisikoirat Quito

Vanhassa kaupungissa törmäsin erikoisennäköisiin poliisikoiriin – voiko poliisikoira olla muukin kuin Saksan paimenkoira?

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *