Asunto Sosuasta kuukaudeksi, Dominikaaninen tasavalta

Spanky's Apartments, Sosua, Dominikaaninen tasavalta

Vuokrasin Sosuasta asunnon kuukaudeksi alkaen 21.3.2014. Paikka on Spanky’s Studio Apartments, joka sijaitsee Daniel Stern -kadulla. Vuokra on 400 USD eli 300 euroa.

Spanky's Apartments, Sosua, Dominikaaninen tasavalta

Asunnossa on kattotuuletin, langaton netti, lämmin vesi, kaasuhella, jääkaappi pakastelokerolla, kaapeli-tv ja kassakaappi. Ilmastointia ei ole. Sähkö ja kaikki muu sisältyy vuokraan paitsi siivous, joka maksaa 250 pesoa eli 4,25 e/kerta. Siivouksen voi tilata milloin haluaa.

En halunnut ostaa sikaa säkissä, vaan vuokrasin asunnon ensin yhdeksi yöksi (35 USD). Wlan toimi jatkuvasti ihan pikku katkosta lukuunottamatta ja baarista kuuluva melu pysyi kohtuullisena, joten vuokrasin sitten kuukaudeksi.

Netin kanssa on kuitenkin ollut ongelmia. Yhteys menee muutamaksi minuutiksi kokonaan poikki ainakin 10 kertaa päivässä. Ostin wlan-lisäantennin kannettavaan, mutta signaali vahvistui vain vähän eikä pätkiminen loppunut, joten palautin antennin.

Spanky's Apartments, Sosua, Dominikaaninen tasavalta

Kuvassa on ensimmäiset ruoka-ostokseni sosualaisesta supermarketista. En muistanut kaupassa mitä tulitikut ovat espanjaksi, mutta puhelimen nettiselain pelasti (fosforos).

Spanky's Apartments, Sosua, Dominikaaninen tasavalta

Ke 26.3 yöllä minulta häipyi lompakko ja molemmat puhelimet Spankyn hotellihuoneesta, kannettava onneksi jäi, vaikka sekin oli esillä. Kuusi tuntia meni poliisiasioissa, 5 h odottelua asemalla ja sen jälkeen käynti poliisien kanssa hotellilla. Rikosilmoituskopio luvattiin 15 pv kuluttua.Kannattaisi siis lukita parvekkeen ovi, vaikka asuu hotellin toisessa kerroksessa (kuvan vasen parveke on minun). Toinen vaihtoehto tietysti on, että varas tuli hotellin (yleis)avaimella sisään.

Passi ja luottokortit olivat tallessa. Luottokortteja en tällä reissulla yleensä ole pitänyt lompakossa juuri varkaustapausten varalta. Suomen liittymään laitoin tilapäisen sulun, soiteltu sillä oli ehditty onneksi vain 5,5 euroa. Paikallisen prepaid-sim-kortin sain vaihdettua ja kanadalainen hotellinomistaja lainasi puhelimen (Motorola V3) täälläasumiseni ajaksi.

Sosua, Dominikaaninen tasavalta

Ensimmäisen yön Sosuassa olin Hotel Romanoffissa Ayuntamiento-kadulla (17 e). Ennakkotutkimusten perusteella olin ajatellut vuokrata sieltä huoneen kuukaudeksi. Harmitti jättää hotelli, jossa oli hyvä uima-allas, mutta netti pätki aivan mahdottomasti.

Toisen yön olin Ricky’s Bar & Apartmentsin bungalowissa (27 USD), jossa oli hyvin toimiva netti, mutta heräsin muutaman kerran yöllä naapurien metelöintiin.

Olin kaksi yötä yllä olevan kuvan nimettömässä majapaikassa Duarte-kadulla (30 USD). Nettiyhteydessä oli aluksi 6 h katkos ja sitten kävi ilmi, että huoneessani ei päinvastaisista väitteistä huolimatta toimi netti ollenkaan. Kävin sitten pihalla datailemassa kolmijalkaisen pöydän ääressä.

Kysyin pitkäaikaismajoitusta joistakin muistakin paikoista, mutta ne kaatuivat saatavuuteen, hintaan tai netin puutteeseen huoneessa.Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *