Can Tho

Can Tho ja Ho Chi Minh, Vietnam

Can Tho, Vietnam

Päätin käyttää Can Thota puolimatkan krouvina, koska bussimatkan kestoarvio Ha Tienistä Ho Chi Minhiin oli 8-10 tuntia.

Can Tho, Vietnam

Can Tho on 1,2 miljoonan asukkaan kaupunki ja Mekong Deltan pääkaupunki.

Tulomatka Ha Tienistä oli fiasko. Ensinnäkin bussikuski huijasi minulta kaksinkertaisen hinnan normaaliin verrattuna. Toisekseen reitti oli äärimmäisen hidas ja paikallisbussi erittäin huonokuntoinen, iskunvaimentimet olivat varmaan rikki. Neljän tunnin 30 km/h köröttelyn jälkeen oli vaihto hyvään pikkubussiin. Matkaa taisi kertyä noin 230 km ja matkaan kului 7 tuntia.

Can Tho, Vietnam

Kävin illalla kävelemässä Mekong-joen rantaa pitkin ja katsomassa kiinalaista Ong-temppeliä.

Can Tho, Vietnam
Can Tho, Vietnam
Can Tho, Vietnam
Can Tho, Vietnam

Temppeliä vastapäätä Mekong-joen rannalla oli Pohjois-Vietnamin 1. presidentin Ho Chi Minhin patsas. Pohjois- ja Etelä-Vietnamin yhdistyessä 1975 Etelä-Vietnamin pääkaupunkina toiminut Saigon uudelleennimettiin Ho Chi Minhiksi.

Sirppi ja vasara -liput hieman yllättivät, vaikka Vietnamia hallitsee kommunistinen puolue. Maan virallinen nimi on Vietnamin sosialistinen tasavalta, mutta en tiedä onko sosialismista mitään jäljellä, yhteisomistushan on purettu ja yrittäjyys kukoistaa.Can Tho, Vietnam

Majapaikkani isäntä kauppasi innokkaasti etten sanoisi agressiivisesti auringonnousun aikaan alkavaa 7 h risteilyä, mutta minua jaksoi kiinnostaa vain nukkuminen.

Ensimmäistä kertaa tällä reissulla valitsin majapaikan Lonely Planetin avulla. Xuan Mai Minihotel oli ihan asiallinen paikka. Ruokapaikan valinnassa LP:stä ei ollut apua, taas huomasi ettei tietoja ollut tarkistettu uuteen painokseen ja ravintolat olivat suljettuja.

Can Tho vaikutti miellyttävältä kaupungilta, jonne olisi voinut jäädä toiseksikin yöksi. Netti alkoi toimimaan pitkästä aikaa hyvällä nopeudella ja pääsin ensimmäistä kertaa seuraamaan hiihdon MM-kisoja netti-tv:n välityksellä. Tähän asti olin seurannut kisoja vain radion kautta.

Vietnam

Siirtymisessä Can Thosta Ho Chi Minhiin eli Saigoniin ei ollut mitään ongelmia. Kuvassa matkan varrelta yhden hotellin överiksi menneet mainostaulut.

Saigon eli Ho Chi Minh, Vietnam

Majapaikka 1,5 vuorokaudeksi löytyi helposti ilman ennakkovarausta reppureissaaja-alue Pham Ngu Laosta. Kuvassa on yksi ko. alueen sivukaduista.

Vietnam

Asuin tässä Vinh Hostellissa, jonka rakennus oli Vietnamille tyypillinen naurettavan kapea ja korkea.Vietnam

Pham Ngun Laon ydinkeskustan koristelua. Kuva on otettu Lumia 1020:lla.

Ho Chi Minh on Vietnamin suurin kaupunki (9 miljoonaa asukasta metropolialueella), mutta se ei ole pääkaupunki. Pääkaupunki on Vietnamin pohjoisosassa sijaitseva Hanoi, jossa en ole käynyt.

Saigon eli Ho Chi Minh, Vietnam

Polkupyöräriksat eivät ole enää kovin yleinen näky Ho Chi Minhissä.

Lämpötila Ho Chi Minhissä oli tukahduttavan kuuma, noin 34 astetta. Päätin sen vuoksi unohtaa kaikki nähtävyydet ja linnoittauduin ilmastoituun huoneeseeni Vinh-hostellissa katsoen joitakin jaksoja Kaukasia 30 päivässä -matkailuohjelmasta.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Sinun Can Thosi näyttää erilaiselta kuin omani reilu viikko sitten. Silloin valmistauduttiin ja juhlitiin uuttavuotta. Voih, miksi et mennyt veneretkelle? Se oli oikeasti hyvä. En ole ehtinyt kirjoittaa siitä vielä. Kelluvat markkinat ovat Can Thon the juttu! Nyt ne olisivat taas olleet toiminnassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *