Phu Quoc, Vietnam – ensitunnelmat

Phu Quoc, Vietnam

Saavuin eilen Vietnamiin ja Phu Quocin saarelle, joka sijaitsee Thaimaan lahdella lähellä Kambodzan rajaa. Phu Quoc on Vietnamin suurin saari, jolla on 85 000 asukasta. Pituutta saarella on 50 km ja leveyttä leveimmällä kohdallaan 25 km. Mantereelle Ha Tieniin on matkaa 40 km. Kambodzan rannikolle on vain 12 km, mutta Kambodzaan ei ole vesiliikenneyhteyksiä.

Phu Quoc, Vietnam

Ehdin ekana päivänä käväistä Duong Dongin kaupungissa. Paikallinen sim-kortti jäi hankkimatta, mutta 100 dollarin setelini sain vaihdettua reiluun 2 miljoonaan dongiin. Kävin syömässä Duong Dongin iltamarkkinoilla.

Phu Quoc, Vietnam

Temppeli tai palatsi Night Marketin vieressä.

Phu Quoc, Vietnam

Veneitä Duong Dongin satamassa.

Phu Quoc, Vietnam

Aurinko laskee linnan taakse satamassa, katukeittiö porisee ja Vietnamin lippu liehuu komeasti.

Phu Quoc, Vietnam

Uimaranta kaupungin keskustassa. Lasketaankohan tämä kuuluvaksi Long Beachiin, joka jatkuu useita kilometrejä etelään päin.Phu Quoc, Vietnam

Tänään kävin yhdellä Phu Quocin kauneimmista rannoista eli Sao Beachillä (Bai Sao) saaren kaakkoisosassa.

Phu Quoc, Vietnam

Ilma oli utupilvinen, joten aivan viimeinen silaus näistä kuvista puuttuu.

Phu Quoc, Vietnam
Phu Quoc, Vietnam

Söin rantaravintolassa paistettua riisiä kanalla. Hinta limsan kanssa oli 140 000 dongia eli 6 euroa. Phu Quoc taitaa olla kallis paikka.

Asun toistaiseksi Ham Ninhin pienessä kalastajakylässä Phu Quocin itärannikolla, koska täältä sai varattua selvästi halvimman huoneen (Hai Anh Guesthouse 7,5 USD). Liikkumiseen tarvitsee skootterin, joka majapaikassa maksaa 6 USD/päivä. Täältä on matkaa Duong Dongiin 13 km ja Sao-rannalle 20 km.

Tänään käyttämäni skootteri oli kamalassa kunnossa. Mikään mittari ei toiminut, eivät myöskään vilkut. Jarruista vain toinen toimi. Vaihteita oli vaikea saada vaihdettua pienemmälle. Omistajan mukaan vilkkujen toimimattomuus ei haittaa, poliisit kiinnitävät huomiota vain kypärän käyttöön.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *