San Jose, Costa Rica

Costa Rican pääkaupunki San Jose 24-25.4.2013

San Jose, Costa Rica

Taksi Nicaraguan San Juan del Surista Rivasiin maksoi 8 e ja bussi Costa Rican San Joseen 22 e. Maiden rajalla meni kaksi tuntia. Costa Rican puolella jatkolippu pois maasta oli pakollinen, joten näytin matkapuhelimen sähköpostista Panama – USA -lentovahvistuksen.

Saavuin San Joseen alkuillasta ja kysyin Hotelli Ridgwayn (17 e) vastaanottovirkailijalta onko turvallista kävellä San Josen keskustassa illalla. Hän kertoi, että noin klo 22 asti on turvallista. Lähdin siten vielä iltakävelylle ja bongasin muun muassa kuvassa näkyvän Costa Rican kansallisteatterin.

San Jose, Costa Rica

Morazan-puisto iltavalaistuksessa. Kävin kahvilla ja totesin kahvin laadun parantuneen selvästi Nicaraguasta Costa Ricaan siirryttyäni.

Seuraavana aamuna pakkasin kamat mukaan ja suunnistin ensimmäiseksi puhelinoperaattori Claron asiakaspalvelukeskukseen, jossa hankin onnistuneesti prepaid-liittymän ja mobiilidatan (3G) viikoksi (9,25 e).

Tein kävelykierroksen keskustaan ennen suunnistamista kohti bussiasemaa.

San Jose, Costa Rica

Kuvassa on Parque Central eli Keskuspuisto. Costa Rica on Keski-Amerikan vaurain ja kallein maa. Turismi on ohittanut pääelinkeinona kahvin- ja banaaninviljelyn. Costa Rica on siitä erikoinen maa, että vuodesta 1948 lähtien sillä ei ole ollenkaan armeijaa. Poliisi sen sijaan esiintyy katukuvassa hyvin näyttävästi.San Jose, Costa Rica

San Jose on suomeksi Pyhä Joosef eli kaupungin nimi kunnioittaa Neitsyt Marian miestä ja Jeesuksen isää/isäpuolta Joosefia.

San Jose, Costa Rica

Ihmisiä keskuspuiston laidalla katedraalin edessä. Kuvassa näkyvät punaiset autot ovat takseja.

San Jose, Costa Rica

Hieman outo patsas katedraalin vieressä.

San Jose, Costa Rica

Tämä komeasti puettu patsaas löytyi Avenida Central -kadun kävelykatuosuudelta. San Josessa oli selvästi koko reissun kauneimmat naiset, huomasin sen heti. Todistusaineistoa kuvien muodossa minulla ei kyllä asiasta ole joten uskokaa jos haluatte.

Bussiasemat olivat siirtyilleet viime aikoina.

Tuloasema eli Tica-bussin asema oli pari kilometriä idempänä kuin Lonely Planetin matkaopas kertoi.Karibian aseman nimi (Gran terminal del Caribe) ei ollut vaihtunut, mutta sieltä ei enää lähtenytkään busseja Karibian rannikolle. Ei siellä mitään tiedotettakaan ollut asiasta, mutta lipunmyyjä kertoi, että minun pitää ottaa taksi San Carlosin asemalle. Eihän siinä taksia tarvittu, puhelimen navigaattori näytti, että San Carlosin asemalle on matkaa reilu kilometri.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *