Pattaya City, Thaimaa 2017

Pattaya, Thaimaa

Vietnamista Thaimaahan palattuani vietin 10 päivää Pattayalla. Kuvan Pattaya City -teksti löytyy satamasta Bali Hai -laiturin luota.

Pattaya, Thaimaa

Suurimman osan aikaa kelit olivat 30-asteiset ja aurinkoiset, mutta parina loppupäivänä lämpötila laski 23 asteeseen. En tiennytkään, että Pattayalla voi olla niin kylmä. Jonkinasteista sopeutumista helteeseen oli tapahtunut, koska aamulla 21 asteessa shortseilla aamiaiselle kävellessä oli paleltua.

Pattaya, Thaimaa

Pattayan keskustan ranta on vajaat 3 km. Aluksi lähellä Walking Streetiä on vain muutaman metrin hiekkakaistale, mutta pohjoiseen päin löytyy leveämpääkin rantaa. Koko matkan on hyvä jalkakäytävä.

Uutuutena rantatiellä olivat liikennevalot suojateiden kohdalla. Kun painoi nappia, vihreä valo syttyi noin 10-15 s kuluttua 10 sekunniksi. Kuulostaa hyvältä uudistukselta, mutta suojatien ylittäminen valojen avulla olikin hengenvaarallista – autoilijat eivät välitä punaisesta valosta.

Pattaya, Thaimaa

Sataman lisäksi myös keskustan rannalta lähtee pikaveneitä Koh Larnin saarelle.

Pattaya, Thaimaa

13.12 oli rannalla näinkin autiota.Pattaya, Thaimaa

19.12 tuntui sesonki toden teolla alkaneen, rannalla olikin moninkertaisesti porukkaa. Ei ranta silti koko matkaltaan täynnä ollut.

Pattaya, Thaimaa

Rannan hierojat turistien kimpussa.

Pattaya, Thaimaa

Keskustan uimarannan pohjoispääty. Uimavesi on nykyisin keskustan rannalla mielestäni melko hyvää. Ei kirkasta kuin Koh Larnilla, mutta ei täysin sameaakaan.

Pattaya, Thaimaa

Jomtienin rannalla Pattayan keskustasta 3 km etelään vesi oli sameampaa, ainakin tässä Pattaya Park -tornihotellin luona, jossa kävin uimassa. Jomtien Beachin hiekka on pehmeän upottavaa myös ihan rantavedessä, rantaa pitkin käveleminen on työlästä.

Pattaya, Thaimaa

Nallemuseon joulunalle rantakadulla.

Pattaya, Thaimaa

Hulk-tonttu Walking Streetin alussa.Pattaya, Thaimaa

Olutpulloista rakennettu joulukuusi rantakadun ja 2-kadun välissä lähellä Royal Garden Plazaa.

Pattaya, Thaimaa

Royal Garden Plazan komea joulukuusi.

Majoitus, nettiyhteydet ja ruoka

Pattaya, Thaimaa

Yövyin 8 yötä Seedling Housessa (affiliate-linkki), hinta/laatusuhteeltaan hyvässä majatalossa Royal Palacen vieressä olevalla kujalla, noin 17 e/yö.

Thaimaassa saa nykyisin myös datamäärältään rajoittamattomia prepaid-liittymiä. Eka datapakettini oli rajoittamaton 1-megainen mutta sehän on hieman liian vähän Instagramin ja Snapchatin sujuvaan selailuun. Toinen datapakettini oli hyvä, rajoittamaton data 6 Mpbs nopeudella maksoi reilut 5 euroa.

Pattaya, Thaimaa

Kävin joka aamu Apex-hotellin 3 e buffetaamiaisella.

Pattaya, Thaimaa

Harmillisesti huomasin vasta viimeisenä iltana käydä maailman halvimmassa yhden tähden Michelin-ravintolassa Hawker Chanissa.

Pattaya, Thaimaa

Täällähän olisi syönyt vaikka joka ilta. Tämä ateria maksoi 130 bahtia eli 3,5 euroa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *