Kävin tiistaina klo 12-14 Santa Cruzissa Dorada-panimon tutustumiskierroksella. Kuvassa oluet Dorada Especial, tavallinen Dorada ja alkoholiton Dorada.
Alueella oli paljon valtavia siiloja.
Kierrokselle osallistujia oli vain 6 kpl. Kierros oli periaatteessa espanjan- ja englanninkielinen, mutta käytännössä espanjankielinen, koska tämänkertainen opas ei juuri puhunut englantia. Muut osallistujat olivat espanjankielisiä.
Joitakin faktoja sain poimittua oppaan ja videoesitysten selostuksesta. Dorada-panimo perustettiin vuonna 1939, mutta sisällisodan ja toisen maailmansodan aiheuttamien viivästysten vuoksi laitteistot saapuivat Saksasta vuonna 1945 ja tuotanto käynnistyi 1948.
Espanjan-taitoni on peräisin yhteensä 7 kk Espanjan-kursseilta, koulussa en opiskellut espanjaa.
Tehtaan kapasiteetti on 55 000 pulloa päivässä. Tässä salissa pullot pestään, täytetään, liimataan etiketit ja pakataan. Käväisimme myös tiloissa, joissa kemistit tarkkailevat tuotannon laatua.
Matkamuistojakin oli tarjolla kuten tuoppeja ja Dorada -T-paitoja. Samassa tilassa oli myös vanhojen pullojen ja etikettien museo.
Kierroksen päätteeksi oli maistelun aika eli sai valita haluamansa juoman. Kokeilin kuvan Tropical Limonia. Kyseessä on sitruunalla maustettu olut, jonka alkoholipitoisuus on melko alhaiset 2,0 prosenttia. Yllätyksekseni sitruunaolut oli hyvää, siideri tuli mieleen, vaikka näillä juomilla ei taida olla mitään yhteistä.
Edellämainittujen Doradan ja Tropicalin lisäksi panimo valmistaa muitakin juomamerkkejä: Miller, PilsnerUrquell, Peroni, Carlsberg, Guinness, Red Bull ja Appletiser.
Dorada Tour englanniksi
Dorada Tour espanjaksi
Residenteille Dorada Tour maksaa 5 euroa, muille 10 euroa.