San Franciscon aukio, Santa Cruz, Teneriffa

Santa Cruz, Teneriffa

San Franciscon aukio on rauhallinen keidas Santa Cruzin keskustassa. Puutarhassa on valtavia ikivanhoja viikunapuita ja niiden katveessa ravintolapöytiä.

Santa Cruz, Teneriffa
Santa Cruz, Teneriffa

Kävelen usein San Franciscon aukion kautta ja vilkaisen kadulla olevista mainoksista päivän lounasvaihtoehdot. Eilen viimein pysähdyin syömään yhteen ravintoloista eli Tasca La Reboticaan, joka sijaitsee vuonna 1702 rakennetussa talossa. Tripadvisorissa on 28 arvostelua tästä ravintolasta ja peräti 21 korkeimmalla arvosanalla erinomainen.

Santa Cruz, Teneriffa

Gazpacho on Andalusiasta kotoisin oleva Espanjassa ja Portugalissa suosittu kylmä vihanneskeitto ja tämä oli ensimmäinen kerta kun uskaltauduin sitä syömään. Virkistävää Gazpachoa syödään varsinkin kesäkuumalla. Maku oli kovin etikkainen, valkosipulia en niinkään tunnistanut. Kyllä se alas meni, mutta en aio ottaa tavaksi.

Santa Cruz, Teneriffa

Tarjoilija kertoi, että gallo ei ole kanaa, vaan kalaa, joten tilasin pechuga de pollon, joka on kananrintaa. Annos currykastikkeella ja riisiillä oli onnistunut, mutta maustaa olisi voinut voimakkaammin. Samalla tavalla ajatellen täällä syödessä usein. Päivän lounas maksoi 9,95 e.

Santa Cruz, Teneriffa

Vasemmalla näkyvä rakennus kuuluu korkeimmalle oikeudelle.

Santa Cruz, Teneriffa

San Franciscon aukion nimi tulee siellä sijaitsevasta San Franciscon eli Fransiskus Assisilaisen kirkosta. Sisällä kirkossa en ole päässyt käymään, se taitaa olla auki vain messujen aikaan.Kuvassa näkyy myös yksi moottoripyörien ilmaisista parkkipaikoista, joita on Santa Cruzissa ja muuallakin Kanarialla hyvin tarjolla. Täkäläisessä ilmastossa kaksipyöräinen on varsin järkevä menopeli muutenkin. Jos talvehtisin säännöllisesti Kanarialla, hankkisin todennäköisesti 125 cc skootterin.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *