teneriffan auditorio

Teneriffan auditorio

Teneriffan auditorio

Kävin eilen opastetulla tutustumiskierroksella Teneriffan auditoriossa, joka on yksi Teneriffan ja Santa Cruzin symboleja. Auditoriota alettiin rakentaa vuonna 1997 ja se valmistui vuonna 2003. Audiotorion sijainti on mainio meren rannalla Parque Maritimon ja bussiaseman luona.

Teneriffan auditorio
Teneriffan auditorio

Näissä kahdessa ensimmäisessä kuvassa on auditorion sinfoniasali, jossa on 1616 istumapaikkaa. Sali on akustiikaltaan maailman parhaita ja akustiikkaelementtejä pystytään säätämään kulloisenkin musiikkilajin tarpeiden mukaan.

Kävimme salissa lehtereiden vip-sisäänkäynnin kautta ja esiintymislavan viulunsoittoharjoitus kuului sinne mainiosti. Jos ihmettelet kuvien rajausta, syynä on osittainen kuvauskielto eli rakennusta sai kuvata, mutta ei ihmisiä.

Kuvassa seinällä on näkyvissä urkupillejä, mutta piilossa niitä on vielä moninkertainen määrä, yhteensä 3835 kpl. 72-äänikertaisia urkuja voi soittaa samanaikaisesti jopa 10 urkuria.

Teneriffan auditorio

Kamarimusiikkisalissa on 428 istumapaikkaa. Englantia hyvin puhuva opas kertoi muun muassa, että jokaisen istuimen alla on ilmastointikanava, jotta kaikkialla salissa olisi jatkuvasti tasaisen hyvä ilma. Jokaiselta istuimelta on täydellinen näkyvyys näyttämölle.

Auditorio ei ole vain korkeakulttuuria kuten oopperaa ja balettia varten, vaan siellä järjestetään esimerkiksi pop-konsertteja ja koulujen päättäjäisiä. Hiljattain auditorion tiloissa pidettiin konferenssi, jossa oli puhujana Stephen Hawking.Teneriffan auditorio

Mosaiikkien asentamiseen kului kolme vuotta.

Teneriffan auditorio

Sisäseinät ja katto näyttävät olevan vaaleasta laudasta, mutta eivät kuitenkaan ole, vaan lautakuviot on puristettu betoniin.

Teneriffan auditorio

Auditorion eri tiloissa voidaan järjestää 20-900 hengen tilaisuuksia, tässä 1200 m2 päähallissa coctail-tilaisuuksia jopa 1200 hengelle. Monitoimitiloissa järjestetään muuan muassa häävastaanottoja ja näyttelyitä. Rakennettuja tiloja on yhteensä 15000 m2.

Halliin on valtavat ovet (kuvassa auki) sekä kaupungin että meren puolella, mutta ilmeisistä syistä – melu ja näkymät – käytetään yleensä vain merenpuoleisia.

Teneriffan auditorio

Näkymä auditoriosta linnoituksen, Palmetumin ja vesipuiston puolelle.

Teneriffan auditorio

Näkymä auditoriosta vastakkaiseen suuntaan eli satamaan ja kaupungille.Teneriffan auditorio

Arkkitehti Santiago Calatrava suunnitteli auditorion alueen silmää muistuttavaksi, asia näkyy aluetta yläilmasta tarkastellessa. Siipi on siis silmäluomi. Se on 58 metriä korkea ja painaa 3500 tonnia. Siiven rakentamiseen kului reilu vuosi vuosina 2001-2002.

Teneriffan auditorio

Auditoriossa on näköalaterassi sekä Atlantin että kaupungin puolella, mutta niihin pääsy on naruilla estetty eikä niissä käyty myöskään lyhyen tutustumiskierroksen aikana.

Teneriffan auditorio

Vasemmalla näkyy linnoituksenpuoleinen sisäänkäynti, jonka yhteydessä on päivällä auki oleva kahvila.

Teneriffan auditorio

Auditorion läheinen rantakivikko on täynnä maalauksia kuuluisista muusikoista.

Teneriffan auditorion sijainti -panoraama

Santa Cruz -panoraama kuvattuna Palmetumin näköalapaikalta (klikkaa suureksi).

Lonely Planet -matkaoppaan mukaan Auditorion tututumiskierrokselle ei voi päästä ilman ennakkovarausta, mutta se ei pitänyt paikkaansa. Ostin lipun (5 e) 20 minuuttia ennen kierroksen alkua ja osallistujia oli vain neljä.

Auditorio de Tenerife englanniksi, ohjelmisto
Auditorio de Tenerife espanjaksi, ohjelmisto

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *