Nevski Prospekt

Himangalta Pietariin

Nevski Prospekt

Ajelin 700 km matkan Himangalta Pietariin.

Himanka-Pietari

Himanka-Pietari -kartta

Here WeGo näyttää nopeusrajoitukset ja antaa realistisemmat ajoajat kuin Google Maps, joten käytän sitä ensisijaisena navigaattorina pitemmillä automatkoilla.

Lähdin Himangalta 8:20 ja olin perillä Pietarissa 19:45. Lounastauon pidin Hankasalmen Neste Jari-Pekassa ja tankkasin Viipurin ohikulkutien Nesteellä (0,60 e/l). Imatran/Svetogorskin rajanylitykseen meni 48 minuuttia, joka lähentelee nopeusennätystä.

693 km reitti Himangalta Pietariin oli yllättäen keskinopeudeltaan nopeampi kuin Pirkkalasta Pietariin, n. 75 vs. 70 km/h. Lähes koko matkan satoi, mutta ei niin paljon, että se olisi haitannut menoa. Selkä ei kipeytynyt ajomatkalla niin pahasti kuin pelkäsin.

Viimeinen 10 km Pietarissa oli pahaa ruuhkaa, 10 km matkaan meni noin 50 minuuttia. Ehkä auto kannattaisi jättää jonkin metroaseman luokse kauaksi keskustasta.

Majoitus Pietarissa

Pietarin Suomi-talon yksiö

Vuokrasin jälleen Suomi-talosta yksiön viikoksi Yliopistosäätiön kautta. Suomi-talo sijaitsee aivan Pietarin ydinkeskustassa Bolshaja Konjushennaja -kadulla. Sängyt on mukavat ja huoneen lämpötilan voi säätää itsePietarin Suomi-talon yksiö

Suomi-talon langaton netti ei jostakin syystä toimi kannettavassani, vaikka se puhelimessani toimiikin, joten lähdin metsästämään nettipakettia liittymääni.

MTS:n prepaid-liittymällä rajaton netti

MTS:n liikkessä osoittautui, että olin ostanut MTS:n prepaidin sopivaan aikaan viime vuodenvaihteessa, koska oikeasti rajatonta liittymätyyppiä ei enää ole saatavissa. Nimellisesti rajaton (Beslimitishe) liittymä kyllä löytyy, mutta rajana on kuitenkin 10 GB/kk.

MTS rajaton netti

MTS-prepaidissani on nyt rajaton netti, jonka pystyn jakamaan puhelimesta kannettavalle ja tabletille, hinta 15 + 50 = 65 ruplaa eli 1 e per päivä. Latasin 400 ruplaa saldoa myymälän seteliautomaatilla (netin kautta luottokortilla lataus ei edelleenkään toimi).

Nevski Prospekt

Kassir.ru

Nevskillä oli Kassir.ru -lipunmyyjällä hauska Pietarin salaisuudet -museon promootio.

SKA-mainos

SKA:n mainos Gostini Dvorin edessä. Jokerit-peli olisi lauantaina, mutta havahduin asiaan liian myöhään ja liput oli myyty loppuun. Tarkemmin sanoen sunnuntaina kun lippua netin kautta yritin ostaa, lippuja oli yksi jäljellä, mutta pakollisen rekisteröitymisen jälkeen ei yhtään.

Hudozhestvenni

Pietarissa kannattaa käydä elokuvissa, koska liput ovat halpoja. Päivän ensimmäisiin näytöksiin liput saa kahdella eurolla. Tom Cruise -elokuva American Made (Сделано в Америке) Hudozhestvenni-teatterissa (Художественный) oli tämänpäiväinen valintani, arvosana 2,5/5.Nevski Prospekt 112

Tänään paistoi jopa aurinko jonkin aikaa. Nevski Prospekt 112.

Lounas Stolovaja no 1

Kolmen euron lounaani Stolovaja No 1:ssä, Nevski Prospekt 54.

Pietari-sateenvarjo

Ostan tuollaisen Pietari-sateenvarjon lahjaksi jollekin.

Postauksen kuvat on otettu Canon S100 -pokkarilla ja Nexus 5x -kännykällä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *