Ukraina

Huomenna autolla kohti Ukrainaa

Ukraina

Olen huomenna lähdössä autolla Ukrainaan noin kolmeksi kuukaudeksi. Miksi juuri Ukrainaan? Mm. koska Ukraina on Euroopan halvin maa, siellä on paljon silmänruokaa ja siellä voi puhua venäjää.

Odessa

Odessa, Ukraina

Odessa, Ukraina 2009.

Olen käynyt Odessassa Mustanmeren rannalla pari kertaa, viimeisin käynti oli vuonna 2009.

Odessasta on matkaa Krimin rajalle noin 300 km ja Ukrainan itäiselle sotatoimialueelle noin 600 km.

Tällä hetkellä Odessa on turvallinen matkakohde, mutta pidän hyvin mahdollisena, että turvallisuustilanne tulee huononemaan lähiaikoina. Siinä tapauksessa olen valmis siirtymään Länsi-Ukrainaan tai vaikka Serbiaan.

Odessan sääennuste viikoksi näyttää 24-29 asteen lämpötiloja ja enimmäkseen aurinkoista. Meriveden lämpötila on nyt 20 astetta ja noussee 26 asteeseen heinäkuussa.Hotelleja näyttäisi löytyvän Odessasta Booking.comin kautta alkaen 11 e/yö, esim. Zirka lähellä Odessan keskustaa.

Lviv

Lviv, Ukraina

Lviv, Ukraina 2009.

Lviv on Länsi-Ukrainan pääkaupunki lähellä Puolan rajaa. Olen käynyt lyhyesti Lvivissä vuonna 2009: Lviv, Ukrainan Lontoo.

Todennäköisesti käyn nyt Lvivissä uudemman kerran ja vietän siellä muutaman päivän.

Rajanylitys Puolasta Ukrainaan

Vuonna 2008 rajanylitykseni Puolasta Ukrainaan kesti 4 h 50 min (lähde), joten olen yrittänyt etsiä sellaista rajanylityspaikkaa, josta pääsisi suhteellisen nopeasti läpi. Puolan ja Ukrainan raja on noin 530 km mittainen ja rajanylityspaikkoja on ainakin 9 kpl.

Tietoja ja tarinointa Ukrainasta -blogista löysin sellaisen tiedon, että Kroscienko-Smilnytsya -rajaseman kautta voisi päästä ilman ruuhkia. Lähin kaupunki Puolan puolella on Ustrzyki Dolne.Muut kohteet Ukrainassa

Approaching Hoverla.jpg?img=img2048


Approaching Hoverla” by Vadim TolbatovOma teos. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Lounais-Ukrainasta löytyy Karpaattien vuoristo ja Ukrainan korkein vuori Hoverla (2061 m), jolla aion käydä patikoimassa.

Lvivistä voisin edetä Odessaan esim. reittiä Ivano-Frankovsk, Kolomyya, Tshernivtsi, Kamjanets-Podolski, Vinnitsa, Uman.

On hyvin mahdollista, 3 kk reissun kyseessä ollessa jopa todennäköistä, että käyn jossakin vaiheessa myös pääkaupunki Kiovassa, mutta mietin sitä myöhemmin Odessassa ollessani.

Suunnistamisen Ukrainassa pitäisi sujua nyt hyvin matkapuhelimella Here-karttojen offline-versiolla. Viime kerralla Ukrainassa minulla oli autonavigaattori, jossa oli Ukrainan osalta vain päätiet.

Matkavideot

Yritän alkaa tehdä tällä Ukrainan reissulla juonnettuja matkavideoita, saa nähdä miten niiden tekeminen onnistuu ja löytyykö Ukrainasta sellaisia nettiyhteyksiä, joilla videoita saa siirrettyä nettiin kohtuudella.

Olen kyllä julkaissut noin 150 kpl keskimäärin parin minuutin mittaista matkavideota YouTubessa (youtube.com/reissuesa), mutta ne eivät ole juonnettuja.

Videoiden kieli tulee olemaan suomi ja/tai venäjä. Jos kieli on venäjä, voin julkaista tekstitykset suomeksi.

Suomessa käynti

Olin Suomessa kaksi viikkoa, suurimman osan ajasta Himangalla vanhempien luona. Tärkein syy Suomessa käyntiini oli uuden vuokralaisen etsintä Nokian asuntooni. Vuokralainen löytyikin pikavauhtia – sunnuntaina ilmoitus Tori.fi:ssä ja maanantaina vuokrasopimuksen teko.

Tilasin myös uuden ajokortin lohkeilleen ajokorttini tilalle ja käyn sen hakemassa huomenna Nokialta. Ainakin ennen Ukrainassa oli erittäin ärsyttäviä poliiseja, joten en halua antaa heille mitään tekosyitä sakottamiseen.

Himanka
Himanka
Himanka

Kuvia Himangalta. Ensimmäisessä kuvassa on Roiman Röllimökkejä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Hei,
    Teit varmaankin hienon reissun Ukrainaan. Olen suunnitellut 2020 kesällä samaa temppua. Löytyykö matkakertomuksen jostakin?
    Terveisin Naantali

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *