Kazbegi, Georgia 6.6.2012

Kazbegi, Georgia

Näkymä Gergetin Pyhän kolminaisuuden kirkolta Kazbegin (Stepantsmindan) keskustaan.

Olin epävarma lähdenkö päiväretkelle Kazbegiin Georgian-matkani viimeisenä päivänä, tulenko merisairaaksi vuoristoteillä ja ehdinko varmasti takaisin samana päivänä. Darchee-hostellin emännät Ninia ja Nona onneksi kovasti suosittelivat Kazbegissa käyntiä, joten lähdin matkaan.

Kazbegi, Georgia

Tällaisella pikkubussilla menin, lähtö oli Didube-metroaseman luota. Jouduin odottelemaan tunnin, että bussi tulee täyteen ja lähtee siten matkaan. Ilmastoimaton ja ahdas pikkubussi maksoi 10 laria eli 5 euroa. Kattoikkuna oli auki, joten 27 asteesta huolimatta ei tukehtunut.

Kuvassa on kolmen tunnin menomatkan ainoa taukopaikka, ilman vessassakäyntimahdollisuutta. Parilla liettualaisella turistilla oli oman maansa paidat päällä kuten kuvasta näkyy. Pitäisiköhän minunkin kulkea seuraavalla reissulla Finland-paidassa?

Kazbegi, Georgia

Kazbegin 1300-luvulla rakennettu ortodoksinen Pyhän kolminaisuuden kirkko on georgialaisille tärkeä pyhiinvaelluskohde. Patikointi Kazbegin keskustasta 1740 metristä kirkolle 2170 metriin asti kestää lähteestä riippuen 1,5-3 tuntia.

Minulla ei ollut aikaa patikointiin, joten ajelin kirkolle Lada Niva -taksilla, maksoin meno-paluusta 45 laria eli noin 22,5 euroa.Kazbegi, Georgia

Näkymä kirkon luota.

Kazbegi, Georgia

Näkymät Kazbegin ja Tbilisin välillä olivat niin hienot, että matka olisi kannattanut tehdä jo pelkästään tienvarsimaisemien vuoksi.

Paluun kanssa minulla oli hyvää tuuria, ei tarvinnut odotella ja pääsin matkustamaan mukavasti jaetulla henkilöautolla, hinta oli sama kuin pikkubussilla.

Kuvat

Kazbegi-retken kuvat, noin 30 kpl

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

3 kommenttia

  1. Moi Esa! Olipa hieno juttu, että löysin palstasi. Olen juuri palannut kolmannelta Georgian matkaltani ja laitoin fb:iin kuvia. Eräs ystäväni on lentopelkoinen ja ehdotin hänelle junaa. Googlasin haulla -junalla Georgiaan – ja löysin sivusi ja myös Georgia Railwayn osoitteen.

    Tulen seuraamaan palstaasi! Upeita kuvia ja erilaista elämää. Great!!!

    t. Hannele Rannisto

  2. No hoituivatko rakkapunavarpunen, vuorileppälintu ja kaukasianlumikana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *