Koh Samui

Koh Samui osa 1, Thaimaa

Koh Samui, Thaimaa

Ensitunnelmia Koh Samuin saarelta.

Koh Samui, Thaimaa

Tämä kuva on otettu Lomprayahin Mae Namin laiturilla Koh Samuin pohjoisrannikolla.

Tulin eilen Koh Samuille Lomprayahin nopealla katamaraanilla Chumphonista. Matka kesti vajaat neljä tuntia ja välillä pysähdyttiin Koh Taolla ja Koh Phanganilla. Laivamatka maksoi noin 30 euroa ja jaettu taksi Chawengille 4 euroa.

Suunnitelmissani on olla Koh Samuilla noin neljä yötä ja siirtyä sitten Koh Phanganille.

Koh Samui, Thaimaa

Majapaikakseni valikoitui hinnan perusteella Tam’s Guesthouse kilometrin päästä Samuin vilkkaimmalta rannalta Chawengilta. Iso huone ilmastoinnilla, kylppärillä ja nopealla netillä 14 e/yö kalliilta Samuilta, ei huono diili. Sijainnilla ei ollut kovin paljon merkitystä, koska vuokrasin skootterin.

Suunnistin ensiksi pohjoisrannikon Fisherman’s Villageen ja Bo Phutiin, josta tämä kuva. Äkkisyvässä rannassa oli kiva käydä uimassa. Pintavesi tuntui 30-asteiselta ja pohjavesikin yli 25-asteiselta. Ilman lämpötila oli noin 32 astetta.Koh Samui, Thaimaa

Jatkoin saaren koillisosaan Wat Phra Yaihin 15-metristä Big Buddhaa katsomaan.

Koh Samui, Thaimaa

Ojentaako polvistunut apina buddhalle banaanin?

Koh Samui, Thaimaa

Linssilude ja buddha.

Koh Samui, Thaimaa

Lohikäärmeet ja merenneidot ovat maailmanlaajuisesti suosittuja taruolentoja. Kristinuskossa eli Raamatun Ilmestyskirjassa lohikäärme on itse paholaisen vertauskuva, mutta buddhalaisuudessa se symboloi varmaan jotakin muuta.

Koh Samui, Thaimaa

Wat Phra Laem -temppelille ei ole monta kilometriä Big Buddhan temppelin luota. Temppelialueelta löytyy muun muassa 18-kätinen buddha.

Koh Samui, Thaimaa

Komeat maalaukset temppelin katossa ja seinillä.Koh Samui, Thaimaa

Tämä pulska buddha on käynyt liian usein Samuin Mäkkärissä syömässä. Ateria maksaa 234 bahtia (6,20 e) kun Hua Hinissä saman aterian saa 182 bahtilla (4,80 e). Minä en tietenkään moista roskaruokaa syönyt, vaan puhtaasti journalistisista syistä kävin noteeraamassa hinnat ;).

Koh Samui, Thaimaa
Koh Samui, Thaimaa

Ajelin lopuksi Chaweng Beachille katselemaan viimeistä vesiurheiluvillitystä flyboardingia, joka suoraan käännettynä on lentolautailua. Toimintaperiaatteen vuoksi lajia voidaan kutsua myös vesisuihkulautailuksi. Vesisuihku tulee vesiskootteriin kiinnitetystä letkusta.

Koh Samui 9.3.2015 kartta

Ajelemani ja kävelemäni reitti Sports Trackerin piirtämänä.

Katso myös Koh Samui osa 2, Thaimaa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *