Koh Tao

Koh Tao, Thaimaa

Koh Tao, Thaimaa

Vietin kaksi päivää Koh Taon saarella Thaimaan Siaminlahdella.

Koh Tao, Thaimaa

Chalok Ban Kao on suosittu ranta Koh Taon etelärannikolla.

Koh Tao, Thaimaa

Kävin Chalok Ban Kaolla uimassa Taatoh Resortin rannassa. Vesi oli jostakin syystä sameaa.

Koh Tao, Thaimaa

Kävin näköalakahvilassa ihailemassa maisemaa Thian Ok -rannalle, joka sijaitsee Chalok Ban Kaosta itään.

Koh Tao, Thaimaa

Aivan Koh Taon kaakkoisnurkassa on Sai Daeng -ranta, jolle on melkoinen laskeutuminen. Taustalla näkyy myös Shark Island (Haisaari).

Koh Tao, Thaimaa

Sai Daengilla uimavesi oli kirkasta, suosittelen. Haita ei näkynyt :).Koh Tao, Thaimaa

Sai Daengin luona näkyi sukeltajia useamman veneen verran. Koh Tao on maailman suosituimpia ja halvimpia paikkoja käydä sukelluskurssi. Täällä on kymmeniä sukelluskouluja, myös suomalainen Koh Tao Divers.

Koh Tao, Thaimaa
Koh Tao, Thaimaa

Näkymä kohti itärannikon Tanot-rantaa.

Tie vaihteli edestakaisin kapeasta hyväkuntoisesta betonitiestä epätasaiseen hiekkatiehen. Yhdessä kohtaa betonin loppuessa skootterini otti aika pahan pohjakosketuksen. Alasuojus naarmuuntui selvästi, joten jouduin maksamaan 48,5 euroa uudesta alasuojuksesta. Olisi kannattanut vuokrata crossipyörä skootterin sijaan.

Koh Tao, Thaimaa

Myös Tanotilla vesi oli kirkasta. Tarjolla oli myös bungaloweja hyvällä näköalalla.

Koh Tao, Thaimaa

Lähellä Koh Taon luoteiskulmaa on pieni ja kaunis Koh Nang Yuan -saari, joka on suosittu retkikohde Koh Taolta. Saarella sijaitsee myös yksi hotelli. Ihan maissa asti en käynyt, vaan tämä kuva on otettu Lomprayahin katamaraanista, joka poikkesi myös Nang Yuanilla.

Koh Tao, Thaimaa

Koh Nang Yuan -saari nähtynä Koh Taolta auringonlaskuravintolasta.Koh Tao, Thaimaa

Majoituin Mae Hatin kylään Koh Taon länsirannikolla ihan lähelle satamaa. Jom Jam Housen kuuma tuuletinhuone maksoi 650 bahtia (17,5 e). Ilmastoitu huone Taolla olisi maksanut huomattavasti enemmän. Kaupassa hinnat olivat selvästi korkeammat kuin mantereella, esimerkiksi vesipullo maksoi 20 bahtia 13 bahtin sijaan.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

4 kommenttia

 1. Moi Esa. Kun olet kiertänyt abaut 60 maata, niin mikä on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen?Jos ees voi sellaista nimetä? Itse matkailemme kanssa paljon ja asumme osan vuodesta ulkomailla. Seuraavaksi kiinnostaisi Dominikaaninen tasavalta. Miten kallista/halpaa siellä asuminen tänä päivänä on? Ilmeisesti edullisimpia Karibian kohteista? Mitä kautta sait vuokrattuakohteen kuukaudeksi noin halvalla? meillä lapsia, nelihenkinen perhe, joten ainakin ekoiksi öiksi pitäisi yöpaikka olla selvillä ennen matkaan lähtöä. Mielessä myös oman asunnon hankinta Karibialta…

  1. Vaikutuksen tehneet monetkin kohteet. Esim. Etelä-Thaimaa, koska se oli ensimmäinen matka tropiikkiin. Atitlan-järvi Guatemalassa, Tayronan kansallispuisto Kolumbiassa, Anagan luonnonpuisto Teneriffalla, Taj Mahal Intiassa. Kaupungeista suosikkejani ovat Pietari ja Las Palmas.

   Olettaisin, että Dominikaaninen tasavalta on viime aikoina kallistunut meille samassa suhteessa kuin euro on heikentynyt dollariin nähden. Numbeon perusteella hinnat ovat edelleen edulliset.

   Olin lukenut blogikirjoituksen, jossa mainittiin Spanky’s Studio Apartments, joten tiesin mennä sieltä kysymään. Cabaretesta tai Sosuasta voi löytää sopivan asunnon paikan päällä ihan katuja kulkemallakin. Siellä löytyy kylttejä, joissa mainostetaan huoneita myös pitemmäksi aikaa.

   1. Olisi mukava kuulla mikä saa sinut sijoittamaan Pietarin ja Las Palmasin kärkeen. Pietarista tulee mieleen järjettömät ruuhkat ja Las Palmasista epävakainen sää. Toisaalta molemmista hyvä ruoka.

    1. Yksinkertaisesti olen molemmissa viettänyt kuukausia ja viihtynyt hyvin. Las Palmasissa oli kaksi kuukautta kolmesta mainio sää, ehkä minulla oli tuuria. Pietarissa en ole omalla autolla käynyt, mutta kieltämättä viimeksi kun kävin, bussi juuttui aika pahasti ruuhkaan. Mutta eikö ruuhkat voi pitkälle välttää metrolla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *