koh tao

Koh Tao 3-5.09, Sairee Beach

70 km matka Chumpionista Koh Taolle Lomprayahin katamaraanilla kesti kaksi tuntia. Olin lukenut varoituksia ajoittain erittäin voimakkaasta merenkäynnistä tällä reitillä, mutta nyt oli kyyti onneksi hyvin tasaista. Päivä oli pilvinen, joten laitoin aurinkovoidetta vain nenään ja niskaan – tuloksena käräytin käsivarret ja päälaen/otsan. Otsa ja kädet toipuivat jo, mutta kalju päälaki helottaa vieläkin.

Otin suosituimmalta ja pisimmältä (1,7 km) rannalta eli Sairee Beachilta bungalowin (kuva yllä) kahdeksi yöksi (6,5 e, In-Touch). Eka yönä ravintoloista kuuluva teknojytke ei juuri häirinnyt unia kun oli univelkaa, mutta toisena yönä melu häiritsi jo enemmän ja vaihdoin luultavasti rauhallisempaan paikkaan Mr. J:n bungaloweihin (8.5 e) Saireen ja sataman välille.

Koh Tao ei ole varsinaisesti rantalomakohde, vaan sukelluskeskus. Täällä on yli 40 sukelluskoulua, myös suomalainen. Sukelluskursille en ole menossa ja osallistuminen päivän kestävälle snorklausretkelle saaren ympäri on vaarassa palamisen vuoksi.

Saireen ranta ei ole kovin hyvä uimiseen, ainakaan Saireen eteläosassa, jossa olen uiskennellut. Ranta on kovin matala ja koralleihin voi teloa itsensä, hiekkapohjaa on vain vähän matkaa. Aurinkovarjoja rannalla ei ole eikä juuri auringonottajia.

Kävin ostamassa Sairee Villagen divarista lukemista, mukaan tarttuivat Taavi Soininvaaran Vihan enkeli ja Abdullaev Chingizin Prevoshodstvo zjenshini – aloitin lukemaan molempia kirjoja saman tien.

Suunnitelmissa on olla Koh Taolla noin viisi päivää ja jatkaa sitten Koh Phanganille. Huomenna aion muuttaa Koh Taon etelärannalle Chalok Baan Kaolle. Sinne ei ole kuin muutama kilometri länsirannalta, saari on vain 21 km2 kokoinen.reissuesan valokuvagalleria – Thaimaa 30.8.09 –

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *