thaimaa 2009

Koh Taolta Koh Phanganille 8.9.09

Jouduin lykkäämään Chalok Baan Kaolle siirtymistä vuorokaudella pari päivää kestäneen vatsataudin takia. Löysin muutamasta paikasta kyseltyäni edullisen bungalowin (5 e) Sunsine 2:sta ja vieläpä läheltä rantaa (kuva rannasta yllä). Vesi oli kummallisen sameaa.

En ole aamuihmisiä, mutta sain tänään lähdettyä Koh Taolta Koh Phanganille* Lomprayahin aamukatamaraanilla klo 9.30, sehän tiesi heräämistä klo 8 kun normaalisti kello soi vasta kymmeneltä. Noin 50 km matkaan kuluu aikataulun mukaan tunti.

Päätin kiertää Phanganin saaren myötäpäivään ja otin ensimmäiseksi kohteeksi pohjoisen Ao Chalok Lamin. Pelkäsin mp-taksin kyydissä niin maan perusteellisesti, että jatkossa ajan vain taksiveneellä ;). Annoin mp-taksin ehdottaa majapaikkaa ja sain tuuletinhuoneen varsin laadukkaasta Chaloklum Bay Resortista 6,5 e (kuva yllä). Ihmettelin hieman tarvitaanko täällä uima-allasta kun merivesi on 28-asteista ja erittäin kirkasta. Vuorovesi vei sitten vedet lahdelta melkein kokonaan.

Kaakkois-Aasian kiertomatkalle otin tavaraa mukaan vain senverran kuin käsimatkatavaroihin mahtui, siis ihan niinkuin huhtikuussa suunnittelin: Puolen vuoden reissu 8 kg käsimatkatavaroilla. Reppuni painaa n. 8 kg ja AirAsian (aion lentää sillä Kuala Lumpurista Saigoniin) painoraja on 7 kg, mutta tuota ei kuulemma juuri valvota.

*Käytetään myös kirjoitusmuotoja Koh Pha-Ngan ja Koh Pha Ngan – ja Koh = Ko

reissuesan valokuvagalleria – Thaimaa 30.8.09 –
Wikitravelin Ko Phangan (englanniksi)
Wikitravelin Chalok Lam (engl.)Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *