Kotimaan matkailumessut, Tampere 12.4.2019

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Kävin Kotimaan matkailumessuilla Tampereella perjantaina 12.4.2019 blogistina eli median edustajana (pääsin siis messuille ilmaiseksi).

Madventures- ja Docventures-kaksikko Riku Rantala ja Tunna Milanoff kertoivat Madventuresin uudesta tuotantokaudesta, joka sijoittuu Suomeen. Tuotantokauden kuvaukset on juuri aloitettu ja se julkaistaan vuonna 2020.

Miksi uusi tuotantokausi sijoittuu juuri Suomeen? Kotimaanmatkailu on nykyään ilmastonmuutoksen vastustuksen vuoksi muotia. Muutenkin Suomi on nykyisin kuumaa kamaa matkailurintamalla, maailmantähdetkin matkustavat tänne, varsinkin Lappiin. Rikua ja Tunnaa ei enää myöskään kiinnosta ulkomaat entiseen malliin.

Riku antoi esimerkkinä maailmantähtien Suomen vierailuista 76 miljoonan seuraajan Kourtney Kardashianin eilisen Instagram-julkaisun. Kuvasta on tykätty tähän mennessä jo 1,7 mijoonaa kertaa.

Uusi tuotantokausi tehdään ilmeisesti suomeksi? Mitään ei kyllä mainittu millä kielellä tehdään, mutta videopätkällä ainakin puhuttiin suomea. Mitenkähän suomeksi puhuttu sarja toimii ulkomailla? Siellähän ei yleensä tekstitetä ohjelmia, vaan dubataan.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Mukana tulee olemaan tietysti myös Mad Cook -osio, jossa tehdään suomalaisia perinneruokia. Videopätkällä näytettiin kuinka Riku ja poromies tekevät porosta ruokaa laulaen Petteri Punakuonoa. Poronsarviuute otettiin talteen hyötykäyttöön eli erektiolääkkeeksi.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Riku ja Tunna haastoivat kuulijat tekemään reissulupauksen vuodelle 2019: käy jossakin uudessa kotimaan matkakohteessa, yövy siellä, syö uutta perinneruokaa, tee jotain mitä et ole ennen kokeillut.

Madventuresin lavalle saapuminen kännykällä kuvattuna.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Suomen hostellijärjestön osastolla oli mahdollista tilata 10 euroa maksava kotimaan hostellikortti ilmaiseksi, joten tein niin kaiken varalta. En ole yöpynyt hostelleissa sen jälkeen kun Olympiastadionin hostelli suljettiin. Hostellikortilla saa 10 % jäsenalennuksen yöpymisistä.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Kangasalla sijaitsevat kaksi automuseoa eli Mobilian autokylä ja Vehoniemen automuseo olivat mukana messuilla. Lauantaina 8.6.2019 alkaen klo 11 järjestetään yhteinen kesäkokoontuminen kaikille harrasteajoneuvoille Mobilian autokylän ja Vehoniemen automuseon alueilla. Molempiin on tuolloin vapaa pääsy.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Imatralla ja Imatran kylpylällä oli osastot messuilla. Kylpylällä oli arvontapalkintona kylpyläloma neljälle ja tarjouksena 2 hengen huone alkaen 80 euroa.Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Tammela sijaitsee suunnilleen Tampereen, Turun ja Helsingin välisen kolmion keskustassa lähellä Forssaa. Entä tiesitkö, että Tammelassa on kaksi kansallispuistoa? Sijainnin kyllä suunnilleen tiesin, mutta kahta kansallispuistoa en voi sanoa tienneeni. Kansallispuistokuvaa katsoessani tajusin kyllä, että kuvia sieltä olen nähnyt Instagramissa.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Iisalmen alueen messuosaston onnenpyörä.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Porissa sijaitsevan Finndome-leirintäalueen läpinäkyvä teltta. ”Se pikkasisen fiinimpi retkeilyalue” tarjoaa telttamajoitusta alkaen 150 euroa/yö (messuilla -20 %).

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Turun seudun ja saariston messuosasto.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Kävin taas hakemassa PyhäNäsi-pyöräilykartan siltä varalta, että selkä kestäisi pyöräilyä tulevana kesänä.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Vesilahden osastolla tuoksui hyvältä (tervalta).

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Sauvon Raitti 181:n osaltolla oli Tentsile-kylä. Tämä tarkoittaa siis yöpymistä maan pinnan yläpuolelle pingoitetuissa teltoissa.

Kotimaan matkailumessut 2019, Tampere

Kolin kansallismaisemissa Pohjois-Karjalassa olen käynyt kerran, mutta siitä on jo 40 vuotta, joten olisi aika käydä siellä uudelleen. Voisin sijoittaa Pohjois-Karjalassa käynnin jonkin tulevan Venäjän automatkani yhteyteen. Joensuusta Venäjän Sortavalaan näyttää olevan vain 137 km.

Kävin enimmäkseen sellaisten kohteiden messuosastoilla, joille voisin tehdä päiväretkiä Pirkkalasta. Mukaan tarttui muun muassa Tammelan esitettä ja Nokian ja Porvoon matkailukarttaa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Selän parempi kestäminen pyöräilyssä: keskivartalon tukea vahvistavien syvien lihasten säännöllinen harjoittelu, itselle sopiva, ei kurottava ajoasento, satulan oikea korkeus ja asento, lenkkien jälkeinen lihashuolto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *