Supermessut

Tampereen Supermessut 2016

Supermessut, Tampere

Kävin eilen Tampereen Supermessuilla. Olin paikalla blogistina eli pääsin ilmaiseksi sisään vastineeksi blogipostauksesta.

Perjantain ammattilaisaamussa parin palkintojenjaon jälkeen matkailun erityisasiantuntija Nina Vesterinen Työ- ja elinkeinoministeriöstä kertoili matkailun viimeaikaisista kehitysnäkymistä Suomessa. Matkailun arvo on nykyisellään noin 14 mrd (Matkailun luvut kuvina) ja vuoteen 2025 mennessä (Matkailun tiekartta 2015-2025) tavoitteena on 20 mrd. Kotimaanmatkailun osuus 14 miljardista on noin 10 mrd ja ulkomaisten turistien osuus noin 4 mrd. Venäläisturistien jyrkän vähenemisen on suunnilleen kompensoinut kiinalais- ja saksalaisturistien lisääntyminen.

Supermessut, Tampere

RIMMA + LAURA -matkablogin Laura ja Rimma luennoivat ammattilaisaamussa matkablogiyhteistyöstä yritysten kanssa ja iltapäivällä yleisemmin matkabloggauksesta. Seuraavassa hieman muistiinpanoja esityksistä.

– Viimeisen vuoden aikana matkabloggaus on blogigenreistä lisääntynyt eniten, on jopa suositumpaa kuin muoti/tyyli/vaatteet.
– Eniten luettuja matkablogeissa ovat kotimaanmatkailu ja lähimatkailu.
Pieni opas matkablogien maailmaan Tuntemattomaan ja takaisin Tuntematon turisti -blogissa.
– Yhteistyö ei ole vain blogipostauksia, vaan esim. some-kanavien haltuunottoa tietyksia ajaksi – esim. Instagram tai Spapchat kun kohteena ovat nuoret.
– Sovi käytettavat hastagit ja hakusanat, lisää linkki blogipostauksiin sähköisiin uutiskirjeisiin.
– Eläinsuojelusta kiinnostuneelle bloggarille ei kannata tarjota poro- tai huskyvaljakkoajelua.
– Erona blogilla verrattuna lehtimainoksiin on pitkäkestoisuus, blogikirjoituksiin palataan vuosienkin päästä kun suunnitellaan matkaa. Joka kolmas suomalainen lukee matkablogeja ennen matkaa.
– Blogiyhteistyötä Rimma ja Laura tekevät esim.300 – 500 e + alv -budjetilla sisältäen blogipostauksen lisäksi Instagram- ja Snapchat-päivitykset.
– Ulkomaisia yhteistyöbloggaajia voi etsiä esim. NBE:n kautta.

Supermessut, Tampere

– Matkablogin nimen valinta: älkää tehkö niin kuin me tehdään, vaan niin kuin me sanotaan :D . Valitse naseva nimi, tarkista ettei käytössä, hanki domain.
– Valitse blogisi genre, esim. lapsiperheenmatkat, budjettimatkailu, luontomatkailu.
– Älä kirjoita ”kilometripostauksia”, vaan jaa asiakokonaisuudet omiksi postauksikseen.
– Ei tyhjiä täytepostauksia. Kyllä retkeily ja mikromatkailu, blogihaasteet ja -tempaukset.
– Jaa postauksiasi esim. Facebookin Reissupostauksia -ryhmässä.

Supermessut, Tampere

Hyvin meni molemmat esitelmät.Supermessut, Tampere

Tyylikkäät klassiset suomalaiset matkailujulisteet ovat saaneet uuden elämän. Come to Finlandin valikoimista löytyy uusintapainetut postikortit, julisteet, tarjottimet, muistikirjat ja kalenterit.

Supermessut, Tampere

Näyttää ihan tavalliselta saunalta, mutta erikoista tässä on sijainti – tämä sauna on rakennettu vanhan pakettiautovolkkarin eli ns. hippibussin sisälle. La 16.7.2016 klo 10-20 Ikaalisten Toivolansaaren leirintäaluella järjestetään Sauna Grand Prix, jossa voi käydä ottamassa löylyt 30 erilaisessa siirrettävässä saunassa. Luultavasti en voi osallistua ko. tapahtumaan Trans-Siperian automatkan vuoksi.

Supermessut, Tampere

Turunmaan Saariston messuosastolla.

Supermessut, Tampere

Rauman kaunis Pitsi-Missi. Rauman pitsiviikon ajankohta on heinäkuun viimeinen viikko.

Supermessut, Tampere

Näkymä Kotimaanmatkailun osastolle klo 15.

https://www.youtube.com/watch?v=CNcknwggxEA

Näsijärvireitti on pyöräilijöille suunniteltu reitti, josta osa voidaan matkata höyrylaivalla tai paikallisjunalla. Reitin varren kunnat ovat Tampere, Ylöjärvi, Virrat, Ruovesi, Mänttä-Vilppula ja Juupajoki. Kyseessä ei ole vain yksi reitti, vaan reittivaihtoehtoja löytyy 20 ja 200 km välillä.Toukokuussa valmistuu myös uudempi Pyhäjärvireitti, jonka sivut tulevat löytymään osoitteesta Pyhajärvireitti.fi. Matkaa voi Pyhäjärvireiteilläkin keventää laiva- tai junaosuuksilla. Reitin kohteita ovat Tampere, Nokia, Pirkkala, Laukko, Vesilahti, Lempäälä, Akaa, Visavuori, Valkeakoski, Pälkäne ja Kangasala.

Facebook.com/Nasijarvireitti | Facebook.com/Pyhajarvireitti | Twitter.com/PyhaNasi

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *