atacames

Kolumbiasta Ecuadorin Atacamesiin, 17-19.11.2011

Atacamas

Näkymä Atacamasin keskustasta, Ecuador

Pasto, Kolumbia

Popayan – Pasto -välillä oli Kolumbian hurjimmat vuoristomaisemat, mutta satuin bussissa istumaan väärälle eli vasemmalle puolelle, joten en oikein päässyt kunnolla näkymiä ihailemaan kuvaamisesta puhumattamaan.

Pastossa olin yötä bussiterminaalin lähellä Hotel Torre Idealissa, annoin jobbarin asemalta viedä minut sinne, koska hotelli kuulosti sopivalta. Ja niin se olikin.

Ipiales ja rajamuodollisuudet

Jatkoin aamulla reilun parin tunnin bussimatkan Ipialesiin ja kävin ennen rajalle lähtöä Las Lajasin katedraalilla, teen siitä pian oman postauksensa.Ipialesista on ihan muutama km rajalle, reittitaksi vei typerästi suoraan Ecuadorin puolelle ja minun piti kävellä 300 m Kolumbian puolelle hakemaan poistumisleima. Kolumbian osalta ei ollut jonotusta, mutta Ecuadorin leimaa sai jonottaa ehkä kolme varttia.

Tulcan, Ecuador

En vaihtanut raja-alueella rahaa, koska Ecuadorin reittitaksille kelpasi vielä pesot. Tulcanin asemalla kysyin pankkiautomaattia ja sellainen löytyi parin-kolmensadan metrin päästä. Nostin 180 USD:ä – kyllä, Ecuadorin rahayksikkö on dollari.

Harkitsin hetken jäämistä Tulcaniin yöksi, mutta en sitten jäänyt kun Quiton bussi oli juuri sopivasti tarjolla. Olisinpa jäänyt!

5 h bussi Quitoon kesti 14 tuntia!

Quito

Näkymä Quiton bussiterminaalistaQuitoon menee Tulcanista bussilla aikataulun mukaan 5 h, mutta nyt meni 14 h! 4 h ajelun jälkeen n. klo 20 Otavalossa poliisi ohjasi liikenneympyrässä liikenteen takaisin. Bussi pysähtyi huoltoaseman pihaan ja Otavaloon jäävät komennettiin poistumaan.

Bussi odotteli ensin tunnin huoltoasemalla, sitten vähän aikaa ravintolan luona, jossa pystyi käydä myös vessassa. Luulin, että nyt päästiin ajamaan Quitoon, mutta bussi pysähtyi taas vähän matkan päähän tien reunaan, hyvä elokuva Machete katsottiin loppuun ja sitten bussi pimeäksi.

Siinä vaiheessa tajusin, että olisi pitänyt jäädä Otavaloon, mutta nyt oli myöhäistä lähteä, en olisi enää saanut taksia.

Bussissa tuli erittäin kylmä, minulla oli pitkähihainen urheilupaita ja kesätakki, jotka eivät lämmittäneet tarpeeksi.

Vasta klo 4 yöllä päästiin jatkamaan matkaa, hieman ennen Quitoa piti vielä vaihtaa bussia ja maksaa siitä 1 USD lisää.

En tiedä mikä tiesulku oli kyseessä. Yhdessä vaiheessa kysyin bussissa puhuuko joku englantia, mutta ketään ei ilmaantunut.

Saavuin klo 06:15 Quiton bussiterminaaliin, jossa oli sisälläkin järkyttävän kylmä. En miettynyt kauan, vaan muutin suunnitelmia – muutaman päivän Quitossa olekelun sijaan lähdenkin suoraan rannikolle.

Selvitin terminaalin wlanissa kännykällä mihin kaupunkiin minun pitäisi suunnata. Ostin lipun ecuadorilaisten ykkösrantakohteeseen Atacamasiin klo 7.30.

Atacames, Ecuador

Kävin Atacamasissa pizzalla (8 USD) ja menin sitten nettikahvilaan katsomaan majoituksia. Otin kolmipyörätaksin (huh mikä hinta – 1 USD) Chill Inniin, mutta sielläpä oli täyttä. Kysyin parista hotellista ja kokeilin myös kännykällä mistä löytyy wlania, päädyin hotelli Club Realiin kahdeksi yöksi.

Atacamasin auringonlasku

Atacamas 19.11.2011 17:44

Hinnat

– bussi Popayan – Pasto 22 000 pesoa (9 e), noin 7 h
– Hotel Torre Ideal, Pasto, kph%20wlan, 20 000 pesoa (8 e), tippi jobbarille 2000 pesoa (0,80 e)
– reittitaksit rajalle/rajalta 1500 pesoa (0,60 e)
– bussi Tulcan – Quito 5 USD
– bussi Quito – Atacames 8 USD, 7 h
– kolmipyörätaksi, Atacames, 1 USD!
– Hotel Club Real, Atacamesin rantakatu, 15 USD/yö, oma kph, wlan aulassa

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *