matkailuvuosi 2016

Matkailuvuosi 2016

Matkailuvuosi 2016

Matkailuvuodessani 2016 pääosassa olivat automatkailu ja Venäjä.

En käynyt yhdessäkään uudessa maassa enkä lentänyt kertaakaan, mutta autoilin 15 maassa eli Suomen lisäksi Venäjällä, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Slovakiassa, Unkarissa, Serbiassa, Kroatiassa, Bosnia-Hertsegovinassa, Montenegrossa, Albaniassa, Makedoniassa ja Kreikassa.

Tammikuu: paluu Montenegrosta ja matkamessut

Montenegro

Palasin tammikuun alkupuolella Montenegrosta Suomeen. Olin asustellut pääasiassa Montenegrossa vuoden 2015 keväästä lähtien.

Auton tuontiin verottomana muuttoautona liittyi epävarmuutta, mutta lopulta tuonti sujui hyvin ja sain tullilta nollaveropäätöksen.

Osallistuin jälleen matkamessuille akkreditoituna matkabloggaajana. Tavoittelin kesälle blogiyhteistyötä asuntoautoilun merkeissä, mutta en tullut hyväksytyksi.

Helmi-huhtikuu: Suomi

Helmi-huhtikuun vietin pitkästä aikaa Suomessa. Helmikuussa juhlin tasavuosia Himangalla, seurasin penkkareita Tampereella ja kävin Tallink Siljalla Burger Kingin avajaisissa.Maaliskuussa kävin Tampereella retkiluistelemassa ja Kokkolassa pääsiäiskokolla. Hain yhden blogiyhteisön jäseneksi, mutta en päässyt mukaan.

Lykkäsin Trans-Siperian automatkan aloituksen huhtikuun alusta kesäkuulle, koska en löytänyt asunnolleni vuokralaista huhtikuusta lähtien. Päätin osallistua tietojenkäsittelyn pääsykokeeseen kesäkuun alussa ja lähteä Siperiaan sen jälkeen.

Huhtikuussa kävin Tampereeen Supermessuilla ja Tapparan mestaruusjuhlissa.

Toukokuu: Pietari

Sain asuntoni vuokrattua toukokuussa ja vietin toukokuun loppupuolen Pietarissa.

Kesä-elokuu: Trans-Siperian automatka keskeytyi

Kazan, Venäjä

Tarkoitukseni oli tehdä 9-vuotisen blogihistoriani eeppisin matka eli yli 20 000 km ja jopa 3 kk kestävä Trans-Siperian automatka Nokialta Vladivostokiin ja takaisin.

Trans-Siperian matka kuitenkin päättyi auto-ongelmien vuoksi jo kahden viikon ja 2600 km jälkeen. Kiitokseksi sain pilkkaa matkan jättämisestä kesken turhan takia. Matkan jääminen kesken ottaa päähän vieläkin.Siperian matkan peruunnuttua vietin loppukesän lähinnä Pietarissa ja Kaliningradissa. Kävin myös Vilnassa ja Riikassa, jossa huollatin autoani kahteen kertaan.

Syksy: diginomadista opiskelijaksi

Matkapuhelinfoorumin ylläpidosta saamani tulot olivat pudonneet alle elinkustannusten eivätkä matkailusivustoni olleet alkaneet tuottaa, joten tänä vuonna oli tehtävä jotakin muutoksia.

Joskus olin miettinyt mm. Gran Canarialle muuttamista ja siellä pienimuotoisen vuokrausbisneksen aloittamista. Työnhaun onnistumista en pitänyt tässä iässä todennäköisenä, joten päätin paremman suunnitelman puutteessa kokeilla opiskelua.

Pääsin hieman yllättäen opiskelemaan tietojenkäsittelyä Tampereen AMK:hon. Tietojenkäsittelyä pidin sopivimpana alana, jotta voisin työskennellä jatkossakin paikkariippumattomana yrittäjänä.

Huomasin liian myöhään, että tietojenkäsittelyä voisi opiskella myös täysin etänä Hämeenlinnassa tai Joensuussa. Siirtohaku olisi mahdollista ekan opiskeluvuoden jälkeen, mutta tällä hetkellä en pidä siirtymistäni kovin todennäköisenä, koska Tampereelta löytyy minua kiinnostava web-palveluiden suuntautumisvaihtoehto.

Matkasuunnitelmat vuodelle 2017

Kirjoittelen tätä Pietarissa, josta palaan loppiaisena Suomeen. Matkamessuille Helsinkiin tulen ainakin lauantaiksi. Talven ajalle ei tällä hetkellä ole mitään matkasuunnitelmia.

Olettaen, että jatkan opiskeluja, kesäloma opiskeluista on reilut 3 kk ja siitä varmaankin suurimman osan tulen käyttämään matkailuun. Tällä hetkellä valistunut arvaukseni kesän matkakohteeksi olisi Ukraina, syyslomalle Kanaria ja joululomalle Thaimaa tai jokin muu trooppinen kohde.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *