Matkailuvuosi 2019

Cancun, Meksiko
Cancun, Meksiko

Vuonna 2019 olin matkoilla reilut 3 kk. Käytyjä maita olivat Meksiko, Guatemala, Venäjä ja Thaimaa. Uusia käytyjä maita ei kertynyt.

Guatemala ja Meksiko Tammi-helmikuussa

San Pedro La Laguna, Atitlan-järvi, Guatemala
San Pedro La Laguna, Atitlan-järvi, Guatemala

Suunnittelin alkuvuoden 2019 talvipaon kohteeksi Indonesian Balia, mutta hyvä lentotarjous vei aivan päinvastaiseen suuntaan. Lennot Meksikon Cancuniin maksoivat vain 325 euroa.

Vajaat 2 kk (11.1-2.3) kestäneestä matkasta pitimmän jakson vietin Guatemalan Atitlan-järvellä. Meksikossa kävin ensimmäistä kertaa Bacalarissa ja Tulumissa.

Venäjän automatka heinä-elokuussa

Koktebel, Krim
Koktebel, Krim

Heinä-elokuussa 2019 (16.7-14.8) tein kuukauden ja 8700 km mittaisen automatkan Krimille (Koktebel, Jalta, Sevastopol) ja Venäjän Kultaiselle renkaalle Moskovasta koilliseen (Vladimir, Suzdal, Pljos, Jaroslavl, Uglits, Rostov, Pereslavl-Zalesski, Sergijev Posad).

Kotimaanmatkailu

Helsingin matkamessut jäivät välistä, koska olin matkoilla, mutta Tampereen kotimaan matkailumessuilla kävin, mm. kuulemassa Madventuresin Suomen tuotantokaudesta, joka julkaistaan vuonna 2020. Kotimaan matkamessuilla mukana olleista kohteista kävin vuoden mittaan Tammelassa Liesjärven kansallispuistossa sekä Kangasalan Mobiliassa.

Tampereella vietin vapun, ja kävin katsomassa Tampere 240 -valoteoksia sekä Tohlopin Valopolun. Kalajoella kävin patikoimassa kahdesti (Särkijärvi, Siiponjoki).Äkkilähtö Phuketiin joulukuussa

Phi Phi, Thaimaa
Phi Phi, Thaimaa

Loppuvuoden etelänmatkan kohteen valintaa vatuloin sen verran pitkään, että kuukauden matkan sijaan oli valittava kahden viikon matka. Harkinnassa olivat viime vaiheessa Kanaria sekä Marokko, jossa en ole koskaan käynyt. Päädyin ostamaan kahden viikon äkkilähtölennot Thaimaan Phuketiin 295 eurolla (ei sisällä majoitusta). Phuketin lisäksi kävin Phi Phillä, Koh Lantalla ja Krabilla.

Yleensä minulla on matkoilla mukana järjestelmäkamera, mutta Thaimaan matkan kuvasin pelkästään kamerapuhelimella eli Huawei P20 Prolla.

Vuoden 2019 luetuimmat postaukset

  1. Raumankarin markkinat 2019, Himanka
  2. Saapuminen Krimille, Koktebel, Feodosia ja Ordjonikidze
  3. Jalta, Krim 2019
  4. Särkijärven 10 km luontopolku, Kalajoki
  5. Playa del Carmen, Meksiko 2019
  6. Cancunin uimarannat, Meksiko 2019
  7. Hyundai Getzillä Krimille
  8. Tulum, Meksiko
  9. Bacalar, Meksiko
  10. Jaltalta Sevastopoliin: Oreanda, Foros, Orlovka, Balaklava, Baunti

Matkasuunnitelmat vuodelle 2020

Vuoden 2020 ensimmäinen matka alkaa heti vuodenvaihteessa. Menen Pietariin uudenvuodenaatonaattona, ja vietän siellä useampia päiviä, ehkä koko viikon. Tavoitteena on lisätä Pietari-matkaoppaaseen parikymmentä kohdetta lisää tähänastisen 70 kohteen lisäksi.

Jos matkustan vielä tänä talvena lämpimään, edellä mainitsemani Marokko ja Kanaria tuntuisivat edelleen hyviltä vaihtoehdoilta. Etelä-Thaimaan 30 asteen päivälämpötila joulukuussa tuntui liian kuumalta, joten matkoja tropiikkiin en toistaiseksi suunnittele.

Jalkapallon EM-kisojen Suomen otteluiden ajaksi kesäkuulle olen jo varannut hotellit Pietarista. Vielä ei ole tietoa saanko yhtään lippua otteluihin, mutta tammikuun arvonnassa se selviää. Jos en saa lippuja, matkustan kisojen aikaan silti Pietariin, ja katson ottelut jommassa kummassa EM-kisojen ilmaisista fanikatsomoista.

Aion tehdä vuonna 2020 myös pitemmän automatkan Itä-Eurooppaan, esimerkiksi Kazakstaniin tai Georgiaan. Kazakstania pidän tällä hetkellä todennäköisempänä vaihtoehtona. Jos matkustan Georgiaan, käyn samalla myös Armeniassa ja Azerbaidzanissa. Automatkan todennäköisin ajankohta on loppukesä.On myös joitakin matkoja, joita olen ajoittain suunnitellut, mutta en tiedä tulenko innostumaan niistä vuoden 2020 aikana. Näitä ovat Santiago de Compostelan 790 km pyhiinvaellusreitin patikointi ja Trans-Siperian matka autolla tai junalla.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta