Las Palmasin karnevaalit

Matkailuvuosi 2020 ja matkasuunnitelmat vuodelle 2021

Tein perinteisen yhteenvedon vuoden aikana tehdyistä matkoista ja suunnittelin hieman seuraavan vuoden matkakohteita.

Tammi-helmikuu 2020: Pietari, matkamessut, penkkarit

Pietarin uusivuosi
Pietarin Palatsiaukio
Pietarin joulumarkkinat
Pietarin joulumarkkinat
Uusivuosi Pietarissa, Kazanin katedraali
Kazanin katedraali
Nevski Prospekt, Pietari
Nevski Prospekt, Pietarin pääkatu
Pietarin Filharmonia
Pietarin Filharmonia
Pietarin Avtovon metroasema
Pietarin Avtovon metroasema
Pietarin rautatiemuseo
Pietarin rautatiemuseo

Aloitin vuoden 2020 viikon matkalla Pietariin (30.12.2019 – 6.1.2020). Lisäsin Pietari-matkaoppaaseen 10 uutta matkakohdetta ja kirjoitin matkasta kaksi blogipostausta:

Vuodenvaihde 2019-2020 Pietarissa
Pietarin joulumarkkinat 2019-2020

Tammikuussa kävin matkamessuilla Helsingissä. Ostin Tomi Töllin pakettiautolla ja laivalla tehdystä maailmanympärimatkasta kirjoittaman kirjan Panamericana. Syksyllä lainasin kirjastosta matkan loppuosasta kertovan kirjan Länttä ja itää. Tomi kirjoittaa myös Havaintoja matkan varrella -matkablogia.

Helmikuussa kävin seuraamassa Tampereen penkkariajelua. Julkaistuani penkkaripostauksen, yksi puolue otti yhteyttä ja osti penkkariajelukuvan. Muistaaksen jo uutisoitiin, että vuoden 2021 penkkariajelut on peruttu koronan vuoksi.

Maalis-huhtikuu 2020: Las Palmas

Las Palmasin karnevaalit
Las Palmasin karnevaalit
Las Palmasin auringonlasku
Auringonlasku Las Canterasilla
Las Canteras -ranta
Las Canteras -ranta
Confitalin näköalapaikka
Confitalin näköalapaikka
Tapastorstari

Matkustin Las Palmasiin Gran Canarialle helmikuun lopulla sopivasti karnevaalien aikaan.



Tein Las Palmasin matkalla Las Palmas -oppaan. Matkaoppaassa on 45 Las Palmasin käyntikohdetta ja 11 Las Palmasin ulkopuolista retkikohdetta.

Olin varannut lennot 15 päiväksi, mutta siirsin paluulentoa ja vuokrasin asunnon vielä kuukaudeksi. Koronasulku kuitenkin iski pahemman kerran, ja ulos sai poistua vain käydäkseen kaupassa, apteekissa tai noutoravintolassa, esim. rannalle meno oli jyrkästi kiellettyä.

Poistuin maasta pari viikkoa suunniteltua aikaisemmin evakuointilennolla.

Loppuvuosi 2020: kotimaanmatkailua

Loppuvuonna 2020 en matkustanut ollenkaan ulkomaille, mutta muutamia kotimaanmatkoja tein.

Kesäkuun lopulla kävin katsomassa pandoja Ähtärin eläinpuistossa.

Kävin loppukesästä ja syksyllä Sastamalassa useamman kerran, luontopoluilla Ritajärvellä ja Otamuskahvilan luona, Kiikoisten kukkapellolla ja Pirunvuorella.



Kävin patikoimassa Pirkanmaan lisäksi Kalajoella. Syyskuun lopulla patikoin Kalajoen hiekkasärkillä.

Matkailuvuosi 2020: Porvoon vanhakaupunki
Porvoon vanhakaupunki.

Syyskuussa kävin ensimmäistä kertaa Porvoossa, joka on yksi Suomen kauneimmista kaupungeista.

Muutin lokakuussa Nokialta Kangasalle, ja julkaisin Kangasalta kaksi uutta postausta: Haralanharjun ja Kirkkoharjun näkötornit syksyllä ja Kirkkojärven luontopolku.

Tampereella kävin elokuussa ruusutarhassa, lokakuun lopulla vesivaloshowta katsomassa ja itsenäisyyspäivänä joulutorilla.

Vuoden 2020 luetuimmat postaukset

  1. Kivikeskun luontopolku ja Kivikeskusjärven kierto, Nokia
  2. Maatialanharjun luontopolku keväällä, Nokia
  3. Kalajoen hiekkasärkät syksyllä 2020
  4. Ähtärin eläinpuisto 2020
  5. Pitkäjärven patikointi, Kalajoki
  6. Tampereen penkkarit 2020
  7. Matkamessut 2020
  8. Lippuarvonta matkamessuille 2020 ja matkasuunnitelmat
  9. Vuodenvaihde 2019-2020 Pietarissa
  10. Suolijärven luontopolku, Tampere

Enemmän luettiin kotimaan kuin Gran Canarian tai Pietarin postauksia.

Kärjessä olivat kaksi postausta Nokialta. Luin tai itse asiassa kuuntelin hiljattain Madventurers Suomi -kirjan, joka ei osannut mainita Nokialta mitään käyntikohdetta. Muutenkin ko. kirja oli hieman ärsyttävä – pitääkö stadin slangia tunkea joka paikkaan.

Vuoden 2020 tykätyimmät Instagram-kuvat

Vuoden 2020 tykätyimmät Instagram-kuvat
1. Las Palmasin auringonlasku
2. Kalajoen hiekkasärkät
3. Tampereen joulutori
4. Nokian Kivikeskujärvi
5. Las Palmasin Las Canteras -ranta
6. Pietarin joulumarkkinat
7. Pietarin Jelagininsaari
8. Krimin Pääskysen pesä -linna
9. Las Palmasin Santa Anan Aukio

Matkustaminen koronan aikana

Muun muassa Kerran elämässä -sivusto päivittää listaa maista, joihin voi matkustaa korona-aikana.

Suomen ulkoministeriön matkustamista koskeva maailmanlaajuinen yleissuositus on koronaviruspandemian johdosta ”vältä tarpeetonta matkustamista”. Poikkeuksia 23.11.2020 lähtien ovat Vatikaani, Australia, Etelä-Korea, Japani, Ruanda, Singapore, Thaimaa ja Uusi-Seelanti.

Jos kuitenkin haluaa suositusten vastaisesti matkustaa, Euroopan maat eivät yleensä rajoita suomalaisten saapumista, mutta monet maat vaativat negatiivisen koronatestin enintään 72 tai 48 tuntia ennen matkaa.

Joihinkin lämpimiin maihin pääsee matkustamaan vapaasti ilman ennakkotestausta tai saapumiskaranteenia. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Meksiko, Dominikaaninen tasavalta ja Costa Rica. Palatessa Suomeen koittaa 10 päivän omaehtoinen paluukaranteeni.

Suosituista matkakohteista Gran Canarialla on tällä hetkellä ilmaantuvuusluvun perusteella selvästi parempi koronatilanne kuin Suomessa, Teneriffalla ja Aurinkorannikolla samantasoinen.

Itse en ole innokas matkustamaan koronan aikaan ulkomaille. Koronahoidon laatu ja kapasiteetti on kysymysmerkki ulkomailla ja toiseksi maskin käyttö tekee matkailusta vähemmän miellyttävää.

Matkasuunnitelmat koronarajoitusten jälkeen vuonna 2021

Matkailuun vaikuttavat koronarajoitukset todennäköisesti helpottavat vuoden 2021 aikana, joten nyt voi alustavasti suunnitella koronan jälkeisiä ensimmäisiä matkakohteita.

Jos koronarokotukset etenevät niin kuin tällä hetkellä suunnitellaan, kesällä koko väestö on saanut koronarokotteen. Tarkemmin sanoen kaikki ne, jotka suostuvat koronarokotteen ottamaan.

Keväällä 2020 tehdyissä kyselyissä noin 70 % väestöstä oli valmis ottamaan COVID-19-rokotteen, hiljattain THL:n tekemässä kyselyssä 64 %. 60-70 % rokotustaso riittää kohtalaisen hyvään laumasuojaan, jolloin koronarajoitukset voidaan purkaa.

Itse aion ottaa koronarokotteen heti kun olen vuorossa. Pidän koronaan sairastumista pahempana riskinä kuin rokotteen sivuvaikutuksia. Rokotteen ottaminen luultavasti tulee myös olemaan edellytys ulkomaille matkustamisessa.

Kesällä 2021 voi siis olettaa matkustamisen ulkomaille vähitellen vapautuvan. Ensimmäiseksi varmaan aukeaa Eurooppa, hieman myöhemmin Venäjä ja kaukomaat.

Piirtelin syyskuussa hieman karttoja (klikkaa kartat täysikokoisiksi) minne voisin lähteä automatkalle: Pyreneiden niemimaan kierto 11 000 km, Sotshi 5800 km ja Murmansk 3500 km.

Biogradsko Goran kansallispuisto
Budvan riviera
Kotorinlahti
Lovcenin kansallispuisto
Piva-järvi
Tara-joki

Tällä hetkellä ajattelen, että suuruudenhullun Pyreneiden kiertomatkan sijaan ensiksi tekisin loppukesällä automatkan Sloveniaan, Montenegroon ja Kreikkaan. Matkan varrella toki pysähtyisin muissakin maissa, mutta nämä voisivat olla pääkohteet.

Seuraava matka voisi olla vielä syksyllä Venäjälle jos rajat sinne ovat auki. Matkustaisin ainakin Pietariin, mutta matka Moskovaan tai Mustallemerelle olisi myös mahdollinen.

Venäläisen koronarokotteen kehitys on edennyt samassa tahdissa kuin länsimaisten, mutta venäläisten vähäinen halukkuus ottaa koronarokotus voi muodostua ongelmaksi. Marraskuisen kyselyn mukaan vain 41 % venäläisistä oli valmis ottamaan koronarokotuksen kun laumasuojaan tarvittaisiin yli 60 %.

Talvella 2021-2022 haluaisin tehdä kahden kuukauden matkan Indonesiaan, tarkemmin sanoen Balille sekä Gili- ja Nusa-saarille.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Vähän tyngäksi jäi matkavuosi 2020, mutta kesällä pystyttiin onneksi toteuttamaa ihan kiva roadtrip Euroopassa, kun koronatilanne oli hieman parempi. Muuten kyllä pitkälti matkustettiin kotimaassa.

    Slovenia muuten on todella hieno kohde. Kannattaa panostaa patikointiin. 7 järven vaellus oli ainakin todella hieno!

    1. Kesällä 2020 kun koronatilanne oli jonkin aikaa melko hyvä, harkitsin hieman Baltian automatkaa, mutta sekin jäi tekemättä.

      Ainakin Bled- ja Bohinj-järvien kierrot näyttäisivät olevan sopivia päiväpatikoita. 7 järven vaelluksesta en ole muistaakseni kuullut aikaisemmin, täytyypä tutustua asiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *