Ford Fiesta

Huhtikuussa 2015 Balkanille uudella tax free -autolla

20090719 Crkva Gospa od Zdravlja Kotor Bay Montenegro.jpg?img=img2048
20090719 Crkva Gospa od Zdravlja Kotor Bay Montenegro” by User:GgiaOwn work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Vuoden 2014 viimeisenä päivänä ostin uuden tax free -auton ja tein alustavan suunnitelman siitä missä tulen viettämään huhti-syyskuun 2015.

Huomasin marraskuun 2014 alussa, että muuttoauton verovähennysoikeus poistuu vuoden 2015 alusta ja kävin Kanarialla pyytämässä tarjouksen VW up!- ja Polo-autoista siltä varalta, että jään Kanarialle koko talveksi. Päätin kuitenkin lähteä Thaimaahan tammi-maaliskuuksi ja autonosto lähes unohtui.

Joulunpyhät meni enimmäkseen Rauli Virtasen Reissukirjaa lukiessa, mutta josskin vaiheessa tuli mieleen alkaa tutkia tarkemmin autoasiaa. Lopulta uudenvuodenaatonaattona kävin koeajamassa Ford Fiestan ja Skoda Rapidin. Myös pian myyntiin tulevat Corsa ja Fabia olisivat kiinnostaneet, mutta niitä ei ollut vielä koeajettavissa.Pyysin tarjouksen Fiestasta kolmesta liikkeestä eri puolilta Suomea. Yksi tarjouksista oli käsittämättömän huono, mutta yksi oli harkitsemisen arvoinen.

Sain uudenvuodenaattona lopulta kiinni myös vakuutusyhtiöni ulkomaanpalvelun kysyäkseni mihin EU:n ulkopuolisiin maihin saisin kaskovakuutuksen. Kalliin Sveitsin ja Norjan lisäksi vakuutus on pienellä lisämaksulla mahdollista saada myös Itä-Eurooppaan, johon minulla muutenkin oli matkasuunnitelmia. Tämä lopulta ratkaisi sen, että päädyin ostamaan auton.

FORD FIESTA 1,0 EcoBoost 100hv Start/Stop Titanium M5 5-ovinen

Valitsemani automalli on Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 100hv Start/Stop Titanium M5 5-ovinen ja väri Race Red. Lisävarusteina otin automaatti-ilmastoinnin, vakionopeudensäätimen ja vetokoukun (polkupyörän kuljetusta varten). Kuvan auto on sellainen kuin tilasin tummennettuja laseja lukuunottamatta (vanteet myös hieman erilaiset).

Saan auton maalis-huhtikuun vaihteessa Thaimaasta palattuani ja näillä näkymin suunnistan Montenegroon. Ajeltuani EU:n ulkopuolella puoli vuotta eli syys-lokakuun vaihteessa 2015 voin tuoda Fiestan muuttoautona Suomeen maksamatta autoveroa tai alvia. Verovapaus merkitsee tässä 5000 euron alennusta auton hinnasta.

Vientirekisteröinti on voimassa vuoden eli halutessani voisin helposti lykätä auton tuonnin Suomeen keväälle 2016 asti. Montenegron lisäksi voisin asua myös jossakin toisessa EU:n ulkopuolisessa maassa kuten Bosniassa, Albaniassa tai Venäjällä, ehkä jopa Ukrainan länsiosissa.Budva-Muntenegru-vedere de pe munte-stitch3

Tässä kuvassa on Montenegron suosituin rantakohde Budva. Suomesta ainakin Apollomatkat tekee pakettimatkoja Budvaan.

Postauksen ensimmäisen kuvan upea Kotor sijaitsee noin 25 km Budvasta pohjoiseen.

Tara River Canyon

Tara-joen 1300 m korkea kanjoni Montenegron pohjoisosissa.

Lisäys 2.1.2015, matkareittiehdotus:

Tallinna – Panevezys (Liettua) 460 km
Panevezys – Bialystok (Puola) 350 km
Bialystok – Rzeszow 410 km
Rzeszow – Kosice (Slovakia) 200 km
Kosice – Szeged (Unkari) 350 km
Szeged – Belgrad (Serbia) 220 km
Belgrad – Sarajevo (Bosnia) 300 km
Sarajevo – Kotor (Montenegro) 260 km

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *