Ordjonikidze

Ordjonikidze (Орджоникидзе) Ukraina 06/2009

Lähdin Feodosian keskustasta bliniaterian jälkeen vahingossa väärää tietä ja ajattelin pysähtymättä katsoa minne se johtaa. Arvasin oikein ja Ordjonikidzeenhän (Орджоникидзе) se johti. Ostin torilta 400 g mansikoita eurolla (kilohinta siis 2,50 e – mitähän maksaa Suomessa?) ja söin ne rantakatua kävellen. Yllättävän paljon oli porukkaa rannalla vielä puoli kahdeksalta illalla kuten ylläolevasta kuvasta näkyy [huomasin nyt että kameran kello ollut väärässä eli kuvan aikaleima tunnin jäljessä].

Koktebeliin palattuani ostin kioskilta pullon puolimakeaa Sevastopolilaista sampanjaa (Севастопольское Шампанское) Suomen juhannusta juhliakseni. Aioin ostaa Sovjetskoeta, mutta myyjä suositteli, että Sevastopolilainen on samanlaista ja parempaa. 0,75 l pullo maksoi 2 euroa.

Ostin samalla myös tuliaisiksi 0,25 l pullon Koktebel-konjakkia, sekin maksoi 2 euroa. Kyllä seuraava pullo pitää ostaa tehtaanmyymälästä – täällä on siis konjakkitehdas (*Koktebelin konjakkitehtaan sivut englanniksi) – että saa vähän halvemmalla ;).

Täällä on muuten rattijuopumuksen raja 0,0 promillea. Tällä reissulla ei ole rattijuopumusta testattu, mutta eiköhän se ollut viime vuoden Itä-Euroopan reissullani kun poliisi/miliisi testasi rattijuopumuksen haistelemalla hengitystä!

Reissusuunnitelmissa on paluu Odessaan ja sen jälkeen tutustuminen ainakin pääkaupunki Kiovaan. Kiovassa voisi myös ottaa selvää saisiko sieltä viisumin Venäjälle.

reissuesan valokuvagalleria – Ukraina 2009
Sääennuste Feodosia UkrainaEdellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *