Thaimaahan Aeroflotilla

Suomesta Thaimaahan Aeroflotilla

Suomesta Thaimaahan

Lensin ensimmäistä kertaa Aeroflotilla ja kaikki sujui normaalisti. Ruokakin oli syötävää ja jopa maukasta. Tosin sain munakasta, vaikka pyysin blinejä, mutta sehän on pikkujuttu.

Suomesta Thaimaahan Aeroflotilla

Suomessa Aeroflotin virkailija portilla soitteli jonnekin saako minut päästää koneeseen, koska minulla ei ole viisumia, viivyn Thaimaassa kaksi kuukautta eikä minulla ole poistumislippua ensimmäisen kuukauden ajalle.

Suomen turvatarkastukselle annan miinuksen, koska he hukkasivat passini eivätkä edes pahoitelleet asiaa. Huomasin onneksi passin puuttumisen heti hihnan päässä enkä Moskovassa! Passi löytyi lattialta jostakin liukuhihnan alta. En itse ollut sijoittanut passia laatikkoon, vaan sen teki turvatarkastaja.

Suomesta Thaimaahan Aeroflotilla

Näkymä ennen Moskovan kentälle saapumista. Helsinki – Moskova -välille valitsin ikkunapaikan ja Moskova – Bangkok -välille käytäväpaikan.

Suomesta Thaimaahan Aeroflotilla

Omakotitaloja Moskovasta tai sen lähistöltä.

Suomesta Thaimaahan Aeroflotilla

Yritin suomentaa tämän Mersu-mainoksen ja tässä on tulos: ”Mercedez-Benz onnittelee alkavan uuden vuoden 2015 johdosta! Ja toivoo, ettei vauhti hidastu matkalla menestykseen.”Suomesta Thaimaahan Aeroflotilla

Putin-paita 1925 ruplaa eli 26 euroa. Tuolla hinnalla pitäisi kyllä Putinin naamakin näkyä kunnolla.

Sheremetjevon kentällä oli ilmaista nettiä tarjolla, mutta se oli hidas ja pätki.

Kävin 6 h välilaskun aikana syömässä Burger Kingissä Whopper-aterian 540 ruplalla (7,5 e).

Totesin että sekä matkan aikana vanhentuva Visani että viime hetkellä saatu uusi Visa toimivat molemmat.

Suomesta Thaimaahan Aeroflotilla

En ostanut Moskovan kentän tax free -kaupoista mitään, mutta Suomesta ostin minipullon konjakkia, koska halusin päästä eroon kolikoista ennen matkaa. Karkkeja en voinut ostaa, koska olen vuoden alusta 100 päivän karkkilakossa.

En oikeastaan usko konjakin tehoon vatsavaivojen ehkäisijänä, mutta eipä siitä haittaakaan liene. Paremminkin uskon jugurtin tehoon ja syön sitä päivittäin. Mitään lääkkeitä en ottanut reissulle mukaan.Suomesta Thaimaahan Aeroflotilla

”67 % turisteista käyttää älypuhelinta lomalla päivittäin” – käyttävätköhän he yleensä roaming-dataa vai paikallista prepaidia?

Itse en suomalaisella sim-kortilla dataile ollenkaan ulkomailla, joten kävin ensimmäisenä iltana Thaimaassa ostamassa 7-11:stä paikallisen prepaidin, tarkemmin sanoen TrueMove H 3G Inter Simin 299 bahtilla (n. 8 e). Aloituspakkaus sisältää 1,5 Gb netinkäyttöä viikoksi.

Suomesta Thaimaahan

Siirryin bussilla Bangkokin Suvarnabumin kentältä Pattayan keskustaan. 110 km matka maksoi 134 bahtia eli 3,5 euroa.

En varannut hotellia, vaan ajattelin käydä ensin kysymässä huonetta suomalaisesta Maikan Majatalosta. Muutin kuitenkin mieltäni ajatellen Maikan olevan liian kaukana rannasta, joten kyselin huonetta Soi Buakhaon varrelta. Usea ehdokas myi ei oota, mutta Nicky’s Guesthousesta sain huoneen yhdeksi yöksi 700 bahtilla (n. 18,5 e). Huoneen suihkusta ei tullut kuumaa vettä.

Suomesta Thaimaahan

Seuraavat kaksi yötä varasin samalla hinnalla kuvan Aura Housesta, joka oli saanut hyvät arvostelut (8.3) Booking.comissa. Ilmastointi ja kuuma vesi toimivat hyvin. Tv ei toimi, mutta sillä ei ole väliä toimii kunhan laittaa töpselin seinään :). Aura sijatsee Soi Buakhaon ensimmäisellä sivukadulla Central Pattaya Roadilta katsottuna.

Suomesta Thaimaahan

Auran huoneeni. Tämän reissun teen melko pienellä etten sanoisi minimalistisella tavaramäärällä – minulla on matkatavaroita vain kuvan repun ja kameralaukun verran, yhteensä alle 10 kg.

Pattayalla en aio olla pitkään, vaan lähtenen viikonlopun jälkeen valumaan Siaminlahden rannikkoa etelään.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

3 kommenttia

  1. Itse lensin joulukuussa myös ensimmäistä kertaa Aeroflotilla ja oli kyllä toimiva yhtiö, ei mitään pahaa sanottavaa.

    Omat vaihtoajat Moskovan kentällä olivat sen verran lyhyitä etten kerennyt löytämään Burger Kingiä sieltä :,)

  2. Loistava postaus, hörähdin etenkin tv:n pistorasiakommentille ja tuolle alun passisekoilulle. Hyvä että huomasit sen puuttumisen ajoissa! Mulla on meinannut unohtua kännykkää, boarding-korttia sun muuta pientä Kajaanin kentän turvatarkastukseen, tosin lähinnä omasta typerehtimisestä johtuen :P

    Siistin näköisiä ja edullisia majoituksia Thaikuissa, noissa nukkuisi mielellään yön jos toisenkin. Pisteet myös kevyestä matkatavaravarustuksesta!

    P.S. Ja tsemppiä karkkilakkoon, mulla ei kyllä onnistuisi! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *