Vientiane, Laos, 14-16.11.09

Rajanylitys Thaimaasta Laosiin oli helppo ja nopea, kaikki sujui kuten olin Lonely Planetista lukenut. Tuk-tukilla ensin muutama km Nong Khaista Thaimaan rajalle (1,2 e), sitten bussilla (0,40 e) ystävyyden siltaa Laosin rajalle, rajalla viisumi 30 pv (36 USD), taksi Vientianeen 22 km (2 e).

”Vientiane – Vang Vieng -bussissa Laosissa kirjoittelen tätä. Penkkien väli on ilmeisesti mitoitettu tässäkin bussissa paikallisten matkustajien mukaan, polvet vastaavat edellisiin istuimiin, vaikka olen keskimittainen (178 cm). Bussi on ilmastoitu, mutta ilmastointi ei ole riittävän tehokas, hiki kihoaa otsalle. Bussimatkustus Kaakkois-Aasiassa on parhaimmillaan mukavaa, mutta ahtaus, kuumuus tai kylmyys häiritsee useimmiten. Halpaa kyyti on, muutamalla eurolla pääsee satoja kilometrejä.

Vientianessa, Laosin pääkaupungissa on 200 000 asukasta ja tunnelma oli lähinnä uneliaan pikkukaupungin. Tärkeimmät nähtävyydet olivat hieman liian kaukana käveltäväksi, joten vuokrasin polkupyörän päiväksi eurolla. Kävin Patuxaissa, joka on riemukaari, pitäähän entisessä Ranskan siirtomaaassa sellainen olla. Kävin myös Laosin kansallistunnusta, Pha That Luang -temppeliä katsomassa.

Kävin uimassa Vientianen maauimalassa, joka osoittautui yllättävän vaatimattomaksi ollakseen pääkaupungin uimala. Allas oli kyllä melko tavanomainen, 25 m, mutta puitteet olivat aika naurettavat. Suihkuja oli 2 kpl avoimen taivaan alla, laukkua ei saanut lukkojen taakse (kun ei ollut omaa lukkoa mukana) ja hämärissä pukukopeissa oli paksut hämähäkinverkot.”

Tuon verran sain kirjoitettua puolenvälin pysähdyksen jälkeen ja sitten tuli todella huono olo tien muuttuttua erittäin mutkaiseksi. Katse kauas tiehen ja juomaa kovasti, niin selvisin kunnialla perille. Täytyy seuraavalla etapilla Luang Prabangiin kokeilla pikkubussia, eiköhän sellaisessa saa tasaisempaa kyytiä ja mahtuisiko jalatkin paremmin.

Vientianessa olin eka yön Mimi GuestHousessa, 5 e, tuuletin, läheisen kahvilan netti ylettyi parvekkeelle muttei huoneeseen. Toiseksi yöksi siirryin Haysoke Guesthouseen, koska se ainoana 10 e majapaikkana mainosti ilmaista wifiä. Langaton netti tai langallinenkaan ei kuitenkaan toiminut koko aikana kun siellä olin. Sunnuntaina ei kuulemma ole mitään tehtävissä jos ei toimi.Vientianessa oli paljon 3G-mainoksia, mutta en saanut selville millaisilla ehdoilla 3G-liittymiä on saatavissa. Kysyin parista matkapuhelinliikkeestä, mutta niissä ei osattu tai haluttu puhua englantia. Operaattorin nettisivuilta ei myöskään löytynyt tarvittavia tietoja.

reissuesan valokuvagalleria – Laos 2009

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *