Santa Cruzin bussiasema, Teneriffa

Yllä olevassa kuvassa Santa Cruz de Tenerifen bussiasema

Käsimatkatavarojen painoraja oli 10 kg, mutta pakkasin mukaan 10,8 kg, koska käsimatkatavaroita ei yleensä punnita ja jos punnitaan, painorajoista joustetaan. Nyt ei Ryanairilla joustettukaan, joten heitin pyyhkeen, partakoneen, matkaoppaan ja hammastahnan roskiin. Toinen vaihtoehto olisi ollut maksaa 35 e ja laittaa laukku ruumaan.

Vietin perjantain ja lauantain välisen yön Lontoon kentällä. Torkahtelin kylmällä kivilattialla ja jatkolennollakin hieman.

75 kilometrin bussimatka Teneriffan eteläiseltä lentokentältä Santa Cruziin kesti noin tunnin ja maksoi vain 6,20 euroa.

Kielikoulu, Santa Cruz, Teneriffa

Kävin ensiksi katsomassa koulun sijainnin (kuva yllä) ja marssin sitten 3 km matkan asunnolle. Matka osoittautui jumalattoman jyrkäksi ylämäeksi ja asunto sijaitsee lähiössä, jossa ei ole edes lähikauppaa.

Minulle vakuutettiin, että asunnossa on wlan. Eipä se huoneeseen kuitenkaan ylety ollenkaan, vaan wlania voi käyttää vain alakerran romuhuoneessa.

On tietysti helppo valehdella kaikkien asuntojen olevan lähellä koulua ja wlanin pelaavan, koska kurssimaksu pitää maksaa ennakkoon eikä peruminen ole mahdollista.

Santa Cruz, Teneriffa

Yllä olevassa kuvassa näkymä asuntoni läheltä kohti Santa Cruzin keskustaa

Illalla kävin vielä opettelemassa miten raitovaunulla kuljetaan keskustaan ja takaisin. Raitiovaunulippu maksaa 1,30 e ja sarjalipulla 1,00 e, joten totesin, että minun kannattaa ostaa 40 euron kk-lippu, joka käy myös lähiseudun busseihin.

Santa Cruz, Teneriffa

Kuva Santa Cruzin keskustasta