Espanjan aukio

Santa Cruzin ilmaiset wifi-yhteydet, Teneriffa

Espanja-aukio, Santa Cruz de Tenerife

Espanjan aukio, Santa Cruz de Tenerife

Espanjan aukion (Plaza de España) puistosta (kuvassa vas.) löytyy erittäin hyvä ilmainen wifi-signaali, joka tulee Panaria-kahvilasta (Calle Suarez Guerra 63). Signaali ylettyy erittäin pitkälle ja yhteys on nopea. Istuskelin penkillä parikymmentä metriä kahvilasta ja mittasin nopeudeksi 18 megaa. Mitään salasanaa ei tarvita. Kärpäset saattavat häiritä puistossa datailua.

Candelaria-aukion McDonaldissa on ilmainen wifi ilman salasanaa, mutta yhteys on hidas ja epäluotettava, noin 0,25 megabittiä. Muissa McDonaldseissa saattaa toimia paremmin. Parque Maritimon mäkkärissä netti oli melko hidas, mutta Puerto de la Cruzin Mäkkärin netti oli hyvinkin käyttökelpoinen.

Plaza de Candelarialla ja muuallakin keskustassa löytyy Ono-niminen wifi-verkko, joka muka tarjoaa viikon ilmaisen kokeilujakson rekisteröityneille. Kokeilin rekisteröityä ja yhteys alkoikin toimia, mutta ei toiminut enää seuraavana päivänä.

Kaupungilla näkyy myös kylttejä kaupungin ilmaisesta wifi-verkosta. Kokeilin tilata tekstiviestillä salasanan kyltin ohjeiden mukaan, mutta mitään vastausta ei kuulunut. Ehkä ko. verkko on kuollut ja kuopattu.

Meridiano-kauppakeskuksessa (Av Manuel Hermoso Rojas 16,) on reilun megan ilmainen wifi ilman salasanaa. Käytin nettiä yläkerran Subwayssa ja alakerran Carrefour-kahvilassa.Taidekeskus TEA:n kirjastossa on ilmainen toimiva wifi ilman salasanaa, mutta yhteys on hidas, noin 0,25 megaa. Kirjasto on auki 24 h vuorokaudessa, osoite on Avenida de San Sebastián 10.

BPE-kirjastossa La Granja -puiston laidalla (Calle Comodoro Rolín 1) on hyvä muutaman megan ilmainen wifi ilman salasanaa. Lähetysnopeus on toistakymmentä megaa. Wifiä tulee käyttää nojatuoleissa, ei lukemiseen varattujen pöytien ääressä. Kirjasto on auki talviaikaan ma-pe 9-21.

Suuri osa kahviloista ja ravintoloista tarjoaa ilmaisen wifin, jota varten tarvitsee tarjoilijalta salasanan.

Minulla on puhelimessa käytössä Orangen Ballena prepaid-liittymä, jossa 1 gigatavu datasiirtoa maksaa noin 9 euroa. Sen vuoksi ilmaista wifiä kannattaa käyttää silloin kun sitä on tarjolla. Myös muilla operaattoreilla datapakettien hinta on samaa luokkaa.

Päivitän tätä kirjoitusta jatkossa jos aihetta löytyy…

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Laskiskelin tuossa, että jos siellä käyttäisin omaa Saunalahti liittymääni nettiselailuun, se maksaisi n. 60€/Gb !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *