eremitaasi

Pietari 20.5.2011

Pietari Suuren patsas

Alla olevassa kuvassa on Talvipalatsi, jossa sijaitsee Eremitaasi. Bolshaja konjushennajan (Suuren tallikadun) munkkikahvila oli edelleen auki ja laajentanutkin. Maitokahvi ja neljä munkkia (”pishki”) maksoivat 60 ruplaa eli 1,35 e.

Talvipalatsi, Eremitaasi

Kurvasin Palatsinaukion kautta Aleksanterin puutarhaan, jossa join kvassin 40 ruplalla eli yhdellä eurolla (0,3 l). Kvassi on venäläinen janojuoma, sitä voidaan pitää kotikaljan ja siman risteytyksenä. Yllä olevassa kuvassa on Pietari Suuren patsas Iisakin kirkon takana.

Iisakin kirkko

Iisakin kirkolta (kuva yllä) Sennaja-aukiolle Antonenko-kujaa kävellessäni löysin kaksi ruokalaa (stolovaja) vierekkäinen, nimeltään Ujut (mukavuus) ja Loshka (lusikka). Söin Ujutissa Seljanka-lihakeiton leivällä ja kompotilla, 53 ruplaa (1,35 e). Myös Sadovaja-kadulla Sennaja-aukion ja Nevskin välissä oli vastaavanlaisia ruokaloita. Näitäkään ei ollut aiksemmin Pietarissa käydessäni.

Otin lukittavalla kaapilla varustetun dormin Bed and Bike -hostellista Cennaja-metroaseman luota pariksi yöksi, 400 ruplaa eli 10 e/yö.

Kävin ihailemassa ja kuvaamassa Kirkkoa veren päällä ulkoapäin, huomenna tai ylihuomenna ehtinen sisällekin. Huomenna suunnistan kuitenkin ensimmäiseksi Peterhofiin parin-kolmenkymmenen kilometrin päähän Pietarin keskustasta.

Kävin myös Kazanin katedraalissa ja Mikaelin puutarhassa.Nevski Prospekt

Reissuesan Pietarin kuvat

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *