pietari

Saavuin Pietariin 10 vuoden tauon jälkeen

Tilausmatkojen bussi Pietariin

Tulin Tampereelta Pietariin Tilausmatkojen bussilla, lippu maksoi 50 e. Torstain lisäksi bussi kulkee sunnuntaina. Matka kesti reilut 10 h taukoineen, rajalla meni melkein tunti. 24 hengen bussin jalkatilat olivat ala-arvoiset.

Polkupyörätaksi Pietarissa

Saavuin Pietariin vähän ennen kahdeksaa illalla ja vaihdoin euroja rupliksi. Sunny Hostellin (Ligosvski 61) ei ollut lukittavia kaappeja, vaikka nettivarausjärjestelmän (hostels. com) perustella sellaisia oli, joten oli hyvä, että olin varannut paikan vain yhdeksi yöksi. Lukittavan kaapin haluan kameran ja kannettavan vuoksi.

Pietari

Edellisestä käynnistäni Pietarissa on lähemmäs kymmenen vuotta ja katselen kaupunkia nyt siitä näkökulmasta että mikä on tässä välin muuttunut.

Ensimmäisenä iltana kävellessäni huomasin, että bussit ja johdinautot eivät enää yleisesti näytä vanhoilta romuilta, vaan hyvinkin uusilta. Uusia blini-, kahvila- ja sushiketjuja on avattu. Kanavissa on paljon enemmmän risteilyveneneitä, yölläkin. Jalkakäytävillä ajelee polkupyörätakseja.

Pietari

Kävin Laima-bistrossa (kuva yllä) kinkkujuustoblinilllä ja teellä, 93 ruplaa (2,35 e).

Voit seurata milloin julkaisen uuden blogikirjoituksen tykkäämällä Reissuesan matkablogista Facebookissa.Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *