Pietari-matkaopas

Reissuesan matkablogi täytti 11 vuotta, Pietari-matkaopas tulossa

Pietari-matkaopas

Kirjoitin ensimmäisen postauksen matkablogiini 17.4.2007, joten Reissuesan matkablogi täytti tänään 11 vuotta.

11 vuodessa olen julkaissut 815 postausta eli 74 postausta vuotta kohti. Reissuesan matkablogin arkisto listaa kaikki postaukset aikajärjestyksessä. Kaikki postaukset löytyvät myös kategorioittain ja avainsanoittain jaoteltuna – linkit löytyvät blogin ylä-, ala- ja sivupalkeista.

Käytyjä maita on kertynyt 64, mutta viimeisen parin vuoden aikaina en huolestuttavasti ole kerännyt uusia maita – alkaako matkailuharrastukseni hiipumaan ;).

Vietin tämän vuoden hiihtoloman Pietarissa, mutta en silloin vielä tiennyt, että aloitan tekemään Pietari-matkaopasta. Päätös syntyi pikavauhtia 8.3.2018 kun koulussa piti valita nettisivuprojektin aihe kevääksi (olen web-palveluiden opiskelija). Ehdotin matkaoppaan tekoa ja sain ehdotuksen läpi eli työskentelen taas projektissa sekä toimeksiantajana että työntekijänä.

Pietarin valitsin matkaoppaan aiheeksi, koska sieltä minulla on paljon valmista materiaalia ja ehdin vielä käydä Pietarissa kerran ennen matkaoppaan julkaisua. Julkaisen Pietari-matkaoppaan ihan toukokuun 2018 lopussa. Tällä hetkellä Pietari-matkaoppaan tietokannassa on noin 40 keskeistä nähtävyyttä – eikö sillä määrällä oppaan lukija jo tee reissun Pietariin ihan hyvin?

Pietari-matkaoppaassa esitellään noin 40 Pietarin tärkeintä nähtävyyttä sekä kerrotaan mm. miten Pietariin pääsee, miten siellä liikutaan ja miten viisumi hankitaan. Kaikista kohteista kerrotaan sijainti, liikenneyhteydet, aukioloajat ja hinnat. Yhdellä klikkauksella saa myös navigointiohjeet kohteeseen kävellen, julkisilla tai autolla.Suunnitteilla on myös Montenegro-matkaopas, koska tunnen maan hyvin asuttuani siellä suurimman osan vuodesta 2015.

Mikäli nämä matkaoppaat saavuttavat jonkinasteista suosiota, saatan jatkaa matkaoppaiden parissa eli seuraavia kohteita voisivat olla esim. Odessa, Kiova, Las Palmas tai Moskova.

Julkaisen matkaoppaat Matkaopas.org -osoitteessa. Ylläoleva kuva on kuvakaappaus Pietari-matkaoppaan tämänhetkisestä etusivusta, joka muuttuu ennen julkaisua vielä moneen kertaan.

Menen Pietariin noin 21.5.2018. Keskikesän vietän varmaankin Suomessa MM-jalkapallon ja kesäopintojen parissa. Kesäkurssit ovat etäkursseja, joten on mahdollista, että loppukesän puolella löydän itseni Ukrainasta tai Indonesiasta.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *