taganga

Santa Marta ja Taganga, Kolumbia 17-18.10.2011

| Lukuaika 3 min

Cartagenasta Santa Martaan

Tulin eilen Santa Martaan Cartagenasta pikkubussilla, johon ostin lipun hotelli Merlinin vastaanotosta (40 000 pesoa eli 16 e). Bussi haki hotellilta, mutta oli 42 minuuttia myöhässä. Matka kesti nelisen tuntia, mitään vessataukoja ei pidetty ja ilmastointi oli tietysti niin kylmällä, että pitkähihaista oli tarpeen pukea.

Santa Martan ranta

Kuva Santa Martan rannalta tänään klo 17.

Ensivaikutelma Santa Martasta

Santa Marta on 400 000 asukkaan kaupunki Kolumbiassa Karibianmeren rannikolla. Kaupunki ei tunnu isolta ja täällä on helppo suunnistaa ruutuasemakaavassa katujen nimien perusteella. Rannan suuntaiset kadut ovat Carrera 1,2,3 jne ja rannasta poispäin suuntaavat Calle 10, 11, 12 jne.

Santa Martan katedraali

Kuvassa Santa Martan katedraali.

Santa Martan uimaranta on ihan kaupungin ytimessä sataman vieressä. Järkytyksekseni rannalla on todella paljon roskia. Cartagenan Bocagranden rannat olivat siistejä, mutta Santa Marta on tässä suhteessa valitettavasti aivan toista maata. Roskakoreja on vähän, ikäänkuin kannustetaan roskaamaan.

Majoitus Santa Martassa

Aluna Casa & Cafe

Kuvan vaaleansininen rakennus on Aluna Casa & Cafe -hostelli.

Aluna Casa & Cafe -hostellissa (Alunan kotisivu, Aluna Hostels.comissa), Calle 21, ei yksityishuoneita ollut vapaana, joten otin makuusalipaikan yhdeksi yöksi (20 000 pesoa eli 8 e). Aamulla lähtiessä kysyin huonetta, olisi nyt ollut vapaana (40 000 pesoa eli 16 e), mutta lähdin etsimään huonetta, jossa netti toimisi myös huoneessa eikä vain yhteistiloissa.

Sun City Santa Marta

Löysinkin sellaisen pian eli Sun City (Sun Cityn kotisivu,Sun City Hostels.comissa), Calle 18. Olin tyytyväinen, että vuokraus ja tinkiminen onnistuivat vähäisellä espanjataidollani. Otin huoneen (aluksi) kolmeksi yöksi 30 000 pesoa/yö (12 e), alkuperäinen pyyntihinta oli 40 000 pesoa (16 e).

Taganga

Taganga

Kävin tänään Tagangan vuorten ympäröimässä rantakohteessa reilun 10-15 minuutin bussimatkan (1200 pesoa eli 0,50 e) päässä Santa Martan keskustasta. Santa Martan keskustan sijaan voisin asua myös Tagangassa.

Rantaravintola Taganga

Söin Tagangassa maukkaan kalakeiton rantaravintolassa (en juuri tuossa mikä kuvassa) vai sanotaanko näitä bambukattoisia avomajoja ravintoloiksi…keitto ja kola maksoivat 6500 pesoa (2,60 e).

Kahvi

Kolumbia on kuuluisa kahvintuottajamaa, mutta en erityisemmin kehu kolumbialaista kahvia tai sen saatavuutta.

Ravintoloissa ja kahviloissa saatava kahvi on yleensä varsin tummapaahtoista suomalaiseen makuun eli hiukan kitkerää. Kaupustelijat kaduilla myyvät termospulloista ja -kannuista kahvia, joka on laihempaa.

Mustasta kahvista (cafe tinto) olen maksanut kahvilassa/ravintolassa noin 900 – 2500 pesoa (0,35 – 1 e), maidolla varustetut versiot (cafe perico ja cafe con leche) ovat maksaneet hieman enemmmän. Kaupustelijoiden kahvimuki maksaa 500 pesoa (0,20 e).

Harmillisesti leipomokaupoista, joita täällä on mukavan paljon, ei saa ollenkaan kahvia! Vaan vain limsaa, mehua ja kylmää kaakaota. Pitänee alkaa ostamaan nisut mukaan ja ostaa sumpit toisaalta.

Reissuesan kuvat – Kolumbia 2011 – Santa Marta