Honduras

Tegucigalpa, Hondurasin banaanivaltio 10-11.4.2013

Tegucigalpa, Honduras

325 km ja 6-7 tunnin bussimatka San Salvadorista Tegucigalpaan kesti käytännössä 9,5 h ja olin perillä vasta puolenyön aikaan. Turvallisuussyistä otin taksin ensimmäistä kertaa tämän Väli-Amerikan kiertomatkan aikana. Kävimme ensin pankkiautomaatilla, nostin 2000 lempiraa (80 e), ja jatkoimme sitten Hotel Granada 2:een. Taksin hinnaksi tuli 4 e ja hotellin 16 e/yö.

Tegucigalpa, Honduras

Hondurasin valuutta on lempira, yllä kuvassa 500 ja 10 lempiran setelit. 500 lempiraa on noin 20 e ja 10 lempiraa 0,40 e. Monissa matkablogeissa kerrotaan hinnat vain paikallisena eksoottisena valuttuna ja on ärsyttävää kun joutuu kaivamaan valuuttalaskurin esiin. Tämän vuoksi itse pyrin kääntäämään hinnat valmiiksi euroiksi.

Tegucigalpa, Honduras

San Miguelin katedraali.

Tegucigalpa, Honduras

Hieman kummallinen aika, mutta niin vain torstaina puoleltapäivin katedraalissa alkoi messu.

Tegucigalpa, Honduras

Francisco Morazan on 1800-luvulla elänyt kenraali ja Keski-Amerikan liittovaltion presidentti. Tämä veistos on Kansallisgallerian seinässä ja…

Tegucigalpa, Honduras

…Plaza Morazanilla eli katedraalin viereisellä keskusaukiolla on hänen ratsastajapatsaansa. Puistossa oli runsaasti istuskelijoita keskellä arkipäivää.Tegucigalpa, Honduras

Erikoinen Hondurasin kansalliskongressin rakennus.

Tegucigalpa, Honduras

Kävin Kansallisgalleriassa, jonka sisäpiha näkyy tässä kuvassa. Lippu ulkomaalaiselle maksoi 40 lempiraa eli 1,60 e.

Tegucigalpa, Honduras

Teos ”Messias” vuodelta 2013, lähtöhinta 500 USD.

Tegucigalpa, Honduras

”Pesijättäret töissään” vuodelta 2013, lähtöhinta 5000 USD.

Tegucigalpa, Honduras

Entinen presidentin asunto, nykyisin kansallisarkisto.

Tegucigalpa, Honduras

Iglesia Los Dolores eli Kipujen kirkko.Tegucigalpa, Honduras

Upea patsas Los Dolores -kirkon aukiolla. Mitään selostetta ei löytynyt, mutta sanoisin, että tuossa on arkkienkeli Mikael tai Gabriel rökittämässä itse paholaista.

Tegucigalpa, Honduras

Museo para la Identidad Nacional eli Kansallisidentiteetin museo. Kun olin ottamassa tässä kuvaa, paikallinen nuori tyttö tuli kertomaan, että minun pitäisi panna kamera (NEX-5R) piiloon, koska minut voidaan tappaa kameran takia. Kysyin onko hän ihan tosissaan, tiedän kyllä ettei yöllä ole turvallista, mutta että päivällä? Hän vakuutti, että päivälläkin on vaarallista, Keskusaukion luona vähemmän vaarallista.

En sitten jatkanutkaan ostamaan bussilippua pahamaineisempaan Comayagüelan kaupunginosaan.

Yle muuten uutisoi Hondurasista: Hondurasista tulossa kaikkien aikojen pahin murhamaa

Tegucigalpa, Honduras

Herrera-puisto.

Tegucigalpa, Honduras

Kansallisteatteri.

Sen kunniaksi että Honduras on se alkuperäinen banaanivaltio, kävin ostamassa supermarketista banaaneja. 3 kpl pienehköjä banaaneja tuli maksamaan noin 0,15 e, maistuivat samalta kuin banaanit Suomessa.

kirjailija O. Henryn keksimä nimitys niille latinalaisen Amerikan maille, joissa yhdysvaltalainen yritys United Fruit Company oli banaanikaupan monopoliasemassa ja piti käsissään yleensä myös poliittista valtaa.[1] Valtioiden tunnusomaisiin piirteisiin kuuluvat poliittinen epävakaus, riippuvaisuus maataloudesta ja epädemokraattisesti valittu korruptoitunut hallinto.

Yritin myös ostaa banaanipirtelön, mutta se ei jostain syystä onnistunut, vaikka ravintolan hyllyt notkuivat banaaneja :). Mansikkapirtelö onnistui kyllä.

Reissuesan matkakuvat – Honduras 2013

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *