Phi Phi

Travel Trivia -haaste matkabloggajalle

Foros, Krimi, Ukraina 2009

Vastaan seuraavassa mielenkiintoisiin matkakysymyksiin, Travel Trivia -haaste on peräisin Veera Biancan ja Natalien blogeista.

Kuinka monessa maassa olet matkustanut?

Olen matkustanut 57 maassa, ks. käytyjen maiden listani.

Kuinka monessa maassa olet asunut?

Jos asumisen aikarajana on 6 kk, olen asunut Suomen lisäksi Venäjällä (1995) ja Ukrainassa (2004). Venäjällä opiskelin kieltä ja Ukrainaan muutin tyttöystävän perässä.Jos aikarajana asumiselle pidetään 3 kk, olen asunut myös Saksassa (1996, työnhakija, kielikurssi), Sveitsissä (2005, etätyö) ja Espanjassa (2013). Jos 2 kk riittää asumiseksi, olen asunut myös Ruotsissa (1988, kesätyö).

Kummallista kyllä, en ole asunut ollenkaan maassa, jossa puhutaan englantia pääkielenä. Luulisin että korjaan tämän ammottavan sivistyksen aukon jossakin vaiheessa. Eikös Etelä-Afrikka ole hintatasoltaan halvin englantia puhuva maa?

Mitä ilman et matkusta?

Pari kameraa pitää aina olla mukana.

Miksi aloitit matkustamaan?

Olin tylsistynyt ja jopa masentunut, matkustelu auttoi asiassa.Miksi matkustat yksin? Mitä positiivisia ja negatiivisia puoli on yksin matkustamisessa?

En ole löytänyt matkakumppania. Positiivista on, että saa päättää kaikki kohteet itse, negatiiviista yksinäisyys. Hieno kohde saattaisi tuntua vielä paremmalta jos sen jakaisi jonkun kanssa.

Miten matkustaminen on muuttanut elämäsi?

Matkailu kuulemma avartaa, mutta en väitä kokeneeni mitään suurempaa valaistumista. Jotkut ennakoluulot ovat haihtuneet, mutta jotkut vahvistuneet. Olen ainakin oppinut ottamaan asiat rennommin ja jännittämään vähemmän.

Mikä on oudoin ruoka, jota olet matkalla maistanut?

Laap Chicken Laosissa.

Onko sinua koskaan pelottanut matkoillasi?

Kyllä. Thaimaassa matkustin moottoripyörätaksin kyydissä ilman kypärää ja vauhti kiihtyi 80 kilometriin tunnissa. Silloin tajusin, että minulle käy huonosti mikäli joudumme onnettomuuteen.

Onko olemassa jokin maa, johon aina palaat?

Ukraina, Venäjän halvempi ja viisumiton versio.

Onko sinulla pakkausrituaaleja?

Pakkaan aikaisempien reissujen matkatavaralistojen avulla ja yleensä vain sen verran mitä käsimatkatavaroina mahtuu mukaan.

Mikä on kaunein ranta, jonka olet ikinä nähnyt?

Olen nähnyt monia turkooseja kirkasvetisiä valkohiekkaisia rantoja, joista mikään ei ole jäänyt mieleen ylivoimaisena muihin verrattuna, mutta sanotaan Phi Phi Thaimaassa.

Phi Phi, Thaimaa 2006

Phi Phi, Thaimaa 2006

Mikä oli ensimmäinen ulkomaanmatkasi?

Olin noin 12-vuotias kun Lapin bussi poikkesi Ruotsin puolella Haaparannassa.

Mainitse 5 asiaa bucketlistaltasi?

Kapkaupunki, USA:n kiertomatka, Trans-Siperian junamatka, maailmanympärimatka Havaijin, Uuden Seelannin ja Australian kautta, 100 maata. Ks. Bucket list 2012 (haavelista).

Onko olemassa paikkaa, johon et halua matkustaa?

En boikotoi mitään maata. Jos ilmaiseksi pääsisin, matkustaisin lähes minne tahansa. Lähinnä sotaa käyvät maat jättäisin pois laskuista. On myös maita, joihin matkustamista lykkään huonojen nettiyhteyksien vuoksi. Muun muassa Intiaan ei ole nyt mitään erityistä hinkua, sairastin siellä aivan liikaa viime matkan aikana.

Mitä kaipaat Suomesta kun matkustat pitkään?

Saatan kaivata ruisleipää, Kotipizzaa tai tv-ohjelmia, mutta pärjään pari kuukautta kohtalaisesti ilmankin. Enemmän taitaa Suomeen vetää takaisin ihmiset kuin jotkin tietyt asiat.

Uskotko, että joskus asetut vielä jonnekkin, ja jos niin minne?

Ihan pysyvää muuttoa johonkin ulkomaahan on vaikea kuvitella, mutta esim. vuodeksi voisin hyvinkin asettua tropiikkiin tai Etelä-Eurooppaan. Kiertolaiseksi voisin itseni kuvitella, muuttaisin asuinpaikkaa aina 2 kk välein.

Mikä on suosikki lentokenttäsi ja lentoyhtiösi?

Helsinki-Vantaassa ei ainakaan ole valittamista. Suosikkilentoyhtiötä ei varsinaisesti ole, vaan matkustan sillä mikä sattuu lentämään kohteeseen edullisimmin.

Mikä on suosikkikaupunkisi?

Pietari.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

3 kommenttia

  1. Jee, tätä oli kiva lukea ja nuo kuvat on aivan henkeäsalpaavia! :) Mitä kummaa on Laap Chicken? :o

    Nähdään messuilla!

    1. Laap Chickenissä oli, ellen väärin muista, riisiä, kanaa, paljon sipulia ja jotakin mausteita, tarjoiltiin kylmänä. En pystynyt syömään montakaan suupalasta.

      Joo messuilla nähdään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *