Osallistuin medialle tarkoitettuun Valkea 2023 -ennakkotilaisuuteen Särkänniemessä. Valon ja taiteen juhla järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.
Valotapahtuman Blue Pyramid -teoksen (Sininen pyramidi) satoja metrejä korkeat ja leveät siniset valot näkyvät useiden kilometrien päähän. Teoksen on tehnyt joensuulainen valotaiteilija Kari Kola, joka on myös tapahtuman taiteellinen johtaja.
Kuvassa näkyvät kapeat siniset valot kuuluvat Step into the light (Astu valoon) -valoteokseen, jonka on tehnyt hollantilainen Michel Suk.
Valkea 2023 on auki pe-su 15.-17.12.2023 klo 15-22. Pääsylippu aikuisille maksaa 18 e Särkänniemen nettisivuilta, paikan päältä 20 e. Pysäköinti Särkänniemessä on valotapahtuman aikana maksutonta. Huvilaitteet ovat kiinni, mutta osa ravintoloista on auki.
Tulkitsin Särkänniemen nettisivuilla mainittua dronekuvauskieltoa siten, että maa-alueen ulkopuolelta saa kuvata, mutta päältä ei saa lentää.
Nordic Butterflies -teoksen (Pohjoismaiset perhoset) takana on Katja Kouvalainen ja Samuli Halla. Teos koostuu viidestä suomalaisesta perhosesta.
Tuomo Lehikoisen Check This (Tarkasta tämä) perustuu ultraviolettivaloihin ja fluorisoiviin lankoihin.
Valotaidetta lumen pinnalla.
Osa Jouni Väänäsen My Pandemic -teoksesta (Minun pandemiani).
Samuli Hallan StigAir-teos yhdistää pitsiliinat ja Stiga-jääkiekkopelaajat.
Underworld-tilainstallaation (Alamaailma) takana on ruotsalainen Aleksanda Stratomirovic.
Antti Kulmalan The hearth project (Sydänprojekti).
Tommi Aunolan Aqua Terra -teos (Maavesi).
Valotapahtuman aikana klo 16-21 alueella kävelee Ritva Muikun Rose of Dawn -teos, joka yhdistää pukusuunnittelun ja valotaiteen.
Särkänniemen Facebook-sivujen Valkea 2023 -info.
Särkänniemen valotapahtuma pe 15.12.2023 Näsinsillan luota nähtynä.
Ei aivan halvat lippujen hinnat. Mutta todella hienoltahan tuo tapahtuma näyttää, ja hienoa, että näitä valotapahtumia alkaa olla koko ajan enemmän. Hienoja dronekuvia taas, pitäisi itsekin kuvata dronella useammin.