Boracay, Filippiinit 21-26.1.2010

Boracaylla ei ollut ihan niin kuuma kuin Kaakkois-Aasiassa yleensä, vaan lämpötila oli alle 30 astetta. Tuulenvirettä oli myös sopivasti. Viikon aikana sää oli hyvin vaihteleva, muutamaan kertaan satoikin, mutta jokaiseen päivään mahtui myös auringonpaistetta.

Boracayn White Beach on 3-4 km pitkä eikä rannalla ollut missään kohtaa sellaista auringonpalvojien ruuhkaa kuin esim. Phuketissa on. Välissä oli kymmeniäkin metrejä puhdasta valkoista hiekkarantaa ilman yhtään ihmistä.

Boracaylla suurin osa turisteista on aasialaisia, mm. korealaisia käy paljon ja jonkin korealaisen ravintolankin huomasin. Yleensä en kyllä osaa ulkonäön perusteella sanoa mistä Aasian maasta henkilö on kotoisin (ks. kuva yllä ja kerro minkämaalaisia). Suomen sanaa en Boracaylla kuullut ollenkaan, ruotsia ja venäjää kuulin hieman. Meikäläisten vähyyden ymmärtää, koska samantasoisia kohteita löytyy lähempääkin.

Kävin myös saaren toisella puolen White Beachia vastapäätä Bulabog-rannalla, joka on windsurfingin (purjelautailu) ja kiteboardingin (liitovarjoleijalautailu) mekka. Tuolla puolella saarta tuuli ja aallot ovat voimakkaat ja erityisesti kiteboardareiden vauhti näytti hyvältä. Boracay on noin 9 km pitkä, mutta leveyttä on keskikohdassa vain 1-2 km.

Bulabogilta eteläkautta poistuessani satuin löytämään halvan majatalon wifillä varustettuna, Lady L Apartelle, ja yövyin siellä kolme yötä. Tingitty hinta oli 600 pesoa eli 9,5 e/yö. Wifi oli hitaahko, mutta kyllä se Globen 3G:ä paremmin toimi. Puolenyön maissa wifi sammutettiin yöksi. Nettikahviloiden hinnat olivat 25 – 60 pesoa/h (0,40 – 1 e/h).

reissuesan valokuvagalleria – BoracayEdellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *