Mae Hong Son Loop

Mae Hong Son -kierros 30.11-3.12.2009

Mae Hong Son -kierros tarkoittaa 600 km mittaista reittiä Chiang Mai – Mae Sariang – Mae Hong Son – Pai – Chiang Mai. Reitin voi tietysti kulkea kumpaan suuntaan tahansa, itse lähdin kohti Mae Sariangia, koska halusin helpoimman ja tylsimmän osuuden ensimmäiseksi.


Tein Mae Hong Son -kierroksen tyypillisenä versiona eli neljänä päivämatkana: 194, 164, 108 ja 134 km. Matkat eivät ehkä kuulosta kovin pitkiltä, mutta tuntuivat kyllä varsin pitkiltä ainakin skootterilla* hitaahkoa vauhtia ajeltuna. Päivän-pari väljempi aikataulu olisi ollut parempi, niin olisi ehtinyt poiketa useammassa päätiestä hieman kauempana olevassa kohteessa.

Pohjois-Thaimaan kartta putosi takataskusta jo alkumatkasta, mutta kyllä tuota reittiä ajeli ilman karttaakin, tienviitat olivat hyvät. Vasta puolivälissä eli Mae Hong Sonissa sain ostettua uuden kartan. Näköalat reittiä ajellessa olivat hyvät kuten kuvista näkynee. Eivät toki niin huikeat kuin Sveitsissä, mutta hintalaatusuhde oli ihan kohdallaan, Pohjois-Thaimaa on erittäin edullinen matkakohde.

Minulla on ollut aikaisemmin pitkäänkin alaselän kanssa ongelmia, mutta selkä ei alkanut vihoitella matkalla. Takapuoli sen sijaan puutui aina jo alkumatkasta. En kyllä pysty kehumaan pyörän ergonomiaa, vaikka kyseessä on maailman suosituin moottoripyörämalli*

Paista kohti Chiang Maita lähdettyäni poikkesin Tha Pain kuumalle lähteelle (Tha Pai Hot Springs), kuvat yllä. Vesi tuntui niin kuumalta, että piti miettiä pystyykö siinä kylpemään ollenkaan. Joitakin turisteja oli pulikoimissa, joten totesin kyllä minä jos nuo muutkin.

Thaimaan viisumini päättyy 7.12, joten loppuviikosta on ohjelmassa Visa Run eli käynti Myanmarin puolella Tachilekissa, josta palatessani saan taas 15 pv viisumin.Majoitukset:

– Mae Sariang: Riverside GH 4 e, hieno sijainti joen rannalla, gprs-datalla surffailin
– Mae Hong Son: Prince’s GH 3 e, wifi, jaettu kph, huoneessa lukinverkkoja seinillä
– Pai: Baan Thawee GH Bungalow 8 e, wifi-signaali katosi klo 21

*Skootteri:

Honda Dream 125, Mr. Mechanic, Chiang Mai, 4 e/pv, myös varkausvakuutus
– keskikulutus oli vain 1,4-1,5 l/100 km, bensan hinta 0,73 e/l

reissuesan valokuvagalleria – Mae Hong Son -kierros 30.11-3.12.09

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *