phuket 2010

Pohjois-Thaimaasta Etelä-Thaimaahan 10-19.12.09

Chiang Maissa vaihdoin majapaikkaa ensin muutaman kerran lähinnä meluisuuden vuoksi ja päädyin lopuksi Chanda GH:een jossa huone maksoi 4 e, oma kph, lämmin vesi, hyvin toimiva wifi. Aamiaisella kävin aina Northland Housessa (kuva yllä), jonka hyvä Amerikkalainen aamiainen maksoi vain 1,20 e.

Sukhothai on LP:n mukaan Thaimaan tärkein historiallinen kaupunki ja se oli ensimmäinen välietappini matkalla etelään. Yllä kuva Sukhothain arkeologisesta puistosta.

Megalomaanisesta Bangkokista en ole oppinut erityisemmin pitämään, mutta kyllä siellä välipysähdyksen tekee. Tämänkertaisesta käynnistä jäi mieleen moottoripyörätaksikyyti pohjoiselta bussiasemalta Khao San Roadille. Oli kiehtovaa seurata kuinka epätodennäköisen pienistä autojen väleistä kuski pystyi ruuhkassa (kuninkaan syntymäpäiväjuhlallisuudet) pujottelemaan.

Aikasemmalla Hua Hin -käynnillä joku vuosi sitten kävin vain keskustassa, mutta nyt kävin myös kahdella lähistön vuorella, Khao Takiabilla eli Apinavuorella, sekä Khao Hin Lek Fai -vuorella. Khao Takiabin lähistön uimarannalla kävin myös uimassa.

Phuketin ruokapaikat vaikuttivat erittäin kalliilta Chiang Main ja osittain jopa Hua Hinin jälkeen. Kalleuden lisäksi jäi mieleen ankara tyrkytys Patong Beachilla. Vuokrasin päiväksi skootterin ja näin kaksi skootterionnettomuuspaikkaa, toisen laskeuduttaessa Big Buddha -vuorelta (kuva yllä). Muistelen lukeneeni, että Phuketissa kuolee vuosittain 200 ihmistä moottoripyöräonnettomuuksissa.

Suunnittelin Visa Runia Phuketista Khao Lakin kautta Ranongiin, josta veneellä käynti Myanmarin puolella. Päädyin kuitenkin helpompaan ja halvempaan Malesia-vaihtoehtoon. Malesiaan ei tarvitse ostaa viisumia, Myanmariin se maksaa n. 10 dollaria/euroa. Jos palaan vielä Malesian Penangista Thaimaahan, aion käydä Koh Lantan saarella.Myöhästyin Phuket – Hat Yai -bussista, vaikka olin asemalla tasan aikataulun mukaiseen lähtöaikaan 11.30. Sain kuitenkin moottoripyörätaksilla bussin kiinni. Hat Yain majapaikaksi valitsin travelfish.orgin sivuilta Louise GH:n. Valinta ei ollut ehkä täysin onnistunut, sähköt olivat täällä poikki 2,5 h ajan pian saapumiseni jälkeen.

Tammikuussa 2010 matka jatkuu Sri Lankalle (4-16.1) ja Filippiineille (18.1-6.2).

reissuesan valokuvagalleria

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *