montanita, ecuador

Montanita, Ecuador 27-29.11.2011

Esperanto-hostelli Montanitan rannalla

Hostel Esperanto Montanita Ecuador

Majapaikkani Montanitassa oli (on) Hostel Esperanto, yllä olevassa kuvassa Dharma Beachin takana oleva korkea uusi rakennus.

Hostel Esperanto

Tänään lueskelin Esperanto-hostellin parvekkeen riippumatossa Espanjan fraasisanakirjaa.

Maksoin huoneesta (kph, wlan) 15 USD/yö mikä tekee 0,75-kurssilla 11,25 euroa. Kylän keskustassa oli halvempiakin vaihtoehtoja, 8-10 USD/yö, mutta arvostin näköalaa ja vähemmän meluisaa ympäristöä.

Montanita Ecuador

Yllä näkymä Esperanton parvekkeelta kohti Montanitan rantaa. Montanitassa vuoroveden vaikutus näkyy erittäin voimakkaana, vesiraja taitaa siirtyä jossain kohdin jopa sata metriä päivän mittaan edestakaisin (alla nousuveden aikaan).

Montanita

Montanitassa näkyy ihan sama ilmiö kuin Atacamesissa eli viikonloppuna porukkaa on paljon, mutta viikolla vähän.Tyyni valtameri ei ole tyyni

Minkähän takia valtameren nimi on Tyynimeri, sehän on kaikkea muuta kuin tyyni. Aallot päinvastoin ovat korkeahkot, Montanita ja muu Tyynenmeren rannikko on surffareiden suosiossa.

Puerto Lopez

Puerto Lopezissa (10 Puerto Lopez -kuvaa) tuuli kuljetti ajoittain hiekkaa aika lahjakkaasti (kuva yllä). Montanitassa onneksi hiekka ei ole vastaavalla tavalla lennellyt.

Montanitassa oli toissapäivänä 27 astetta, tänään 25 astetta (lähde: Meoweather). Rannalla tuulee melko kylmästi, mutta shortseissa tarkenee justiin sopivasti. Kylän keskustan rakennusten suojassa taas ilma tuntuu melko kuumalta.

Surf-forecastin mukaan veden lämpötila tänään Montanitassa oli 21,8 astetta. Eilen kävin uimassa ja sanoisin, että tuo tieto voi olla hyvinkin oikea.

Montanita cocktail

Ostin Pedritolta, kuva yllä, Pina Coladan 2,50 USD:llä. Yleensä ostelen mansikkapirtelöitä alkoholin sijaan (1,50 USD).Reissuesan matkakuvat – Ecuador 2011 – Montanita

Montanita travel guide – Wikitravel

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Todella kivoja kuvia Ecuadorista! Ihanat maisemat hotellista. Mikä on ollut lempikohteesi Ecuadorissa? Mitä suunnitelmia sinulla on seuraavaksi?

  2. Eiköhän tämänastisista Montanita. Jatkosuunnitelma on Guayagil – Mancora (Peru) – Cuenca (Ecuador) – Quito ja sitten Bogotaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *