Durmitor

Hankala rengasrikko Durmitorin kansallispuistossa

Durmitor, Montenegro

Tarkoitus oli tänään mennä patikoimaan upeisiin vuoristomaisemiin Durmitorin kansallispuistossa, mutta päivä kului rengasrikon selvittelyssä.

Durmitor, Montenegro

Tästä pari kilometriä eteenpäin se tapahtui. Oikeanpuoleinen rengas ajautui asvaltilta pientareen puolelle ja korjasin tietysti välittömästi takaisin. Rengas kolahti ikävän kuuloisesti, mutta en kuvitellut sen menneen rikki. Ilmanpaineen varoitusvalo syttyi ja rengas tyhjeni nopeasti, mutta oli pakko ajaa vielä vähän matkaa, että sai auton sellaiseen kohtaan, jossa voi ohittaa.

En tiedä oliko asvaltin reuna terävä vai sattuiko sille kohtaa terävä kivi. Autossani ei ole vararengasta vaan korjaussarja kompressorilla. Haluamaani pientä vararengasta en ollut saanut autoa ostaessani, koska ostin irrotettavan vetokoukun, joka vei vararenkaalle varatun tilan. Liimat häipyivät renkaaseen ja kompressori puhalsi ilmaa, mutta renkaassa ei alkanut pysymään ilma.

Suomalainen SIM-korttini oli sopivasti jäänyt asunnolle kun olin vasta vaihtanut paikallisen prepaidin puhelimeeni. Minulla on prepaidissa vain datapaketti, joten sillä en olisi pystynyt soittaaan. Skypessä olisi ollut saldoa ja sillä olisi voinut soittaa jos olisi ollut kunnon kenttä mitä ei tietenkään ollut – ja jos olisi tiennyt minne soittaa.

Durmitor, Montenegro

Eipä siinä muuta kuin reppu selkään ja patikoimaan takaisin Zabljakin kaupunkiin 10 km päähän. Yhtään autoa ei ollut poistumassa kansallispuistosta aamupäivällä, joten en saanut kyytiä sieltä. Valtatielle saavuttuani yritin aluksi liftata, mutta luovuin yrittämisestä pian ja kävelin asunnolle.

Durmitor, Montenegro

Otin matkan varrelta kuvia.Durmitor, Montenegro
Durmitor, Montenegro

Tämä Katun lienee jonkinlainen ravintola tai kahvila. Katossa näkyi olevan aurinkopaneeli.

Durmitor, Montenegro
Durmitor, Montenegro

Valtatien varrella pääsin todistamaan 16 hevosen yllättävää siirtymistä tien yli. Bemarikuski sai jarruttaa tosissaan.

Durmitor, Montenegro
Durmitor, Montenegro
Durmitor, Montenegro

Asunnolle saavuttuani katsoin netistä missä Zabljakissa korjataan autonrenkaita (”vulkanizer Zabljak”). Kävelin taas pari kilometriä ja löysin apua. Rengashuoltaja ei puhunut englantia, mutta asiat hoituivat venäjäksi. Renkaani osoittautui korjauskelvottomaksi, siinä oli pari lohkeamaa sivussa. Tilalle laitettiin käytetty rengas. Koko lysti maksoi vain 40 euroa.

Tutkin netistä myydäänkö Nokian renkaita Montenegrossa ja kyllähän niitä myydään Podgoricassa. En tiedä onko täällä samanlaisia kitkarenkaita myynnissä, mutta jos ei ole niin kysyn voisivatko tilata. Samalla käyn tietysti Fordin liikeessä ostamassa uuden liimapaketin. Tai itse asiassa voisin myös hankkia tälle käytetylle renkaalle vanteen ja tehdä siitä oikean vararenkaan. Tässähän on joitain ”pikku” matkoja suunnitteilla, joilla rengasrikkoja voi sattua ;).

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

8 kommenttia

  1. On toki paljon muitakin keinoja soittaa vain datana, kuin sPype.. erityisen suosituksen tietoturvan kannalta saa Signal, mutta mikäli käytät wp niin sille alustalle sitäkään ei ole :|

  2. Vai kävi reissaajalle tämmönen vahinko. Huonostipa olet varautunut! Kyllä puhelimia pitää olla mukana useampia. Minä olen käyttänyt maailmalla VoipDiscount palvelua puheluihin, toimii ja on halpa. Lisäksi minulla on autossa ns. pikkukasko (palo/varkaus/hirvi) se on edullinen ja sisältää autoturvan johon voi soittaa ja ne lähettävät apua.

    1. Varapuhelin oli kyllä mukana, mutta siinä ei poikkeuksellisesti ollut sim-korttia sisällä. Osakaskon autoturva on tietääkseni voimassa vain Pohjoismaissa. Minulla on täyskaskossa autopalveluturva, mutta se jäi nyt hyödyntämättä.

      1. Kyllä minulla Tapiolan osakaskon autoturva on voimassa koko Euroopassa.

  3. Loppu hyvin kaikki hyvin! Upealta näyttää syksy Durmitorissa! Tuo on yksi omista suosikkipaikoistani joissa olen käynyt, haluasin ehdottomasti vielä uudelleenkin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *