Berliini

Ich bin ein Berliner 20-25.7.2009

Olin Berliinissä vajaan viikon maanantaista lauantaihin 20-25.7.09. Ensi töikseni ostin DK-kustantamon Vis-A-Vis -sarjan Berliini-matkaoppaan (21 e). Sen avulla tutustuin Berliinin kaikkiin tärkeimpiin kaupunginosiin (Unter den Linden, Museosaari, Keskustan itäpuoli, Keskustan pohjoispuoli, Tiergarten, Kurfursterdammin ympäristö, Charlottenburgin linnan ymäristö, Keskustan ulkopuoliset alueet). Perusteellisessa oppaassa on havainnekarttoja ja eri nähtävyyksien kuvauksia. Naapurikaupunki Potsdamiin en enää jaksanut lähteä.

Berliinissä on tavallaan monta keskustaa kun se on muodostunut kylien liittyessä yhteen ja toisaalta Saksojen yhdistyessä. Liikkuminen ei siis onnistu vain kävelemällä. En liikkunut Berliinissä autolla kuin siirtyessäni hostellista toiseen, vaan ostin heti viikkolipun julkiseen liikenteeseen (26 e). Viikkolippu oli oikea ratkaisu, julkinen liikenne toimi hyvin ja käytin sitä paljon. Autolla liikkuessa pysäköinnit olisivat tulleet liian kalliiksi ja toisaalta julkisilla matkustaminen antaa tietyn vapauden kun ei tarvitse palata pysäköintipaikkaan takaisin.

Keskustan ulkopuolella kävin Wannsee-järvellä uimassa (4 e). Sinne pääsi perille asti paikallisjunalla plus bussilla. Ilmat olivat Berliinissä hyvin vaihtelevat, lämpötila oli reilut 20 astetta ja useimpiin päiviin mahtui sekä auringonpaistetta että sadekuuroja – en tiedä onko tämä Berliinille tyypillistä.

Museoista kävin Maalaustaiteen museossa (Gemäldemuseet). Samalla lipulla (8 e) olisin päässyt myös Uuteen kansallisgalleriaan jos olisin huomannut katsoa milloin museot sulkeutuvat. Sen sijaan kuuntelin kaikessa rauhassa Maalaustaiteen museon kuulokkeista selostuksia eri maalauksista. Ääniopastuksen valitsin englanniksi, matkaopasta luin saksaksi. Maalaustaidetta näki myös East Side Galleryssä ja ilmaiseksi. Tämä tarkoittaa 1600 metrin osuutta Berliinin muurista ja muuriin ovat taiteilijat maalanneet toinen toistaan hienompia teoksia, joitakin kuvia niistä löytyy valokuvagalleriastani.

Olin lukenut, että Berliinistä saa todella hyviä kebabeja. Niitä ei kyllä minun tielleni osunut, tosin otos oli aika pieni, 2-3 kpl. Kaipaamaani kunnon tomaatti- tai pippurikastiketta en saanut, vaan kastikevaihtoehdot olivat jugurtti, valkosipuli ja chili. Pizzapuolella oli positiivisempaa, pizzapaloja sai jopa eurolla.

Asuin Berliinissä edullisimman luokan hostelleissa, 10-14 e/yö. Surkein oli Amadeus, 10 eurolla sai rikkinäisen sängyn eikä valittaminen auttanut. Paras tilavine huoneineen ja lukkokaappeineen oli Die Etage, mutta yksi asia senkin pilasi eli tupakointi oli sallittua yhteistiloissa. Autolle löytyi aina ilmainen pysäköinti hostellien lähistöltä.reissuesan valokuvagalleria – Berliini 20-25.7.2009

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Hei,

    erittäin mielenkiintoinen blogi, jonka löysin aivan sattumalta! Kun olet näköjään Saksassakin kovasti reissannut, niin oletko koskaan vuokrannut nettiä matkan ajaksi vai menetkö nettikahviloiden ja wifi:en turvin? Esimerkiksi tämmöinen http://www.lassoflow.com näyttäisi liikkuvaa nettiä vuokraavan ja käsittääkseni joillakin saksalaisillakin firmoilla on saman suuntaista palvelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *