Vohveli, Gdansk

Puola: Gdansk, Sopot ja Gdynia 08/2009

Nostin vahingossa Gdanskissa pankkiautomaatista 40 euron sijaan 400 euroa, joten päätin yritää auton huollattamista siellä. Gdanskin Mersu-liikkeessä remontti valmistui parin päivän odottelun jälkeen 140 e hintaan ja auto tuli parempaan kuntoon, imuputki oli vaihdettu. Nyt moottori menee maksimi 3000 kierroksen safe mode -tilaan vain n. 140 km/h vauhdissa kun aikasemmin se tapahtui muutenkin. Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä vikatila aina poistuu.

Auton ollessa huollossa sukkuloin lähikaupunkeihin Sopotiin ja Gdyniaan paikallisjunalla, kertalippu maksoi noin euron. Myös Mersu-huolto sijaitsi sopivasti yhden paikallijuna-aseman lähellä. Sopotin rantalomakaupungissa tutustuin mm. Gofriin, valtavaan vohveliin, johon laitetaan päälle esim. mansikkahilloa ja kermavaahtoa (kuva yllä). Myös ilmat paranivat ihan rantakeleiksi asti sopivasti autonhuollon ajaksi.

Yövyin Gdanskissa hostelleissa, ensin 13,5 e ja sitten 7 e/yö (jälkimmäisen nimi Szkolne Schronisko Mlodziezowe, os. Walowa 21). Nettiyhteydet näissä olivat puutteelliset, yksi kone joka yleensä varattu, ei wlania. Yhden yön olin Gdynian opiskelija-asuntolahostellin soluhuoneessa, 14 e, ei nettiä.

reissuesan valokuvagalleria – Puola 26-29.7.2009

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *